Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 10:40
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מוס גזר אפוי

כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5991   

מוס גזר אפוי
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1/2 1 קג' גזר קלוף
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ
1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית טימין יבש
3/4 כוסות מרק ירקות
1/2 כוס שמנת מתוקה
6 ביצים
1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ דק
3  כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
 קורט פלפל לבן
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
דרך הכנה
  1. פורסים את הגזרים, מבשלים במים רותחים עד להתרככות, מסננים היטב, מעבירים לקערת מעבד מזון.
  2. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את התבלינים, מוסיפים את השום ומטגנים עוד שתי דקות בבחישה, מסירים מהאש, מצננים ומוסיפים לגזר בקערת מעבד המזון.
  3. מוסיפים את המרק, השמנת והביצים, מעבדים לתערובת חלקה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
  4. מחממים את התנור ל-175°, משמנים היטב תבניות חרסינה אישיות חסינות חום או תבניות מאפינס מאלומינים בודדות או משתמשים בתבנית מאפינס סיליקון (ללא שימון).
  5. מחלקים את התערובת בין התבניות, ממלאים רק עד 2/3 גובה התבניות, מניחים את התבניות בתבנית עם דפנות גבוהות, ממלאים במים רותחים עד כדי מחצית גובה התבניות ומכניסים לאפיה של 35 דקות או עד להתייצבות.
  6. מוציאים ומצננים מעט, מעבירים סכין בהיקף התבניות והופכים לצלחות הגשה, יוצקים רוטב מסביב.
  7. להכנת הרוטב - ממיסים את החמאה או המרגרינה בסיר קטן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ובוחשים, מטגנים כדקה, מוסיפים את היין ומערבבים, מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים עד להסמכת התערובת, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים, מסירים מהאש.
הערות
  • ניתן להכין את המוס עד יומיים מראש לפני האפיה, לשמור את התערובת במקרר, לצקת לתבניות לפני האפיה.
  • ניתן להמיר את השמנת בשמנת לקפה של ריץ'.
  • ניתן להמיר את מרק הירקות במרק עוף או בטעם עוף.
  • הכמות - 8-12 יחידות תלוי בגודל התבניות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הכוונה לנוזל המרק ללא הירקות.
1
מה הכוונה ל 3/4 כוסות מרק ירקות ???

מוס גזר אפוי

By Published: כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: 1/2 1 קג' גזר קלוף100 גר' חמאה או מרגרינה1 בצל קטן קצוץ1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד2 שיני שום קצוצות1/2 כפית טימין יבש3/4 כוסות מרק ירקות1/2 כוס שמנת מתוקה...... Directions:
פורסים את הגזרים, מבשלים במים רותחים עד להתרככות, מסננים היטב, מעבירים לקערת מעבד מזון.ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את התבלינים, מוסיפים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
  • בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
  • קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
  • חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
  • תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
  • מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
  • עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.