Pesto
תפריט
ש', 29 אפר 2017, 16:33
110380 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת אגסים ופקאן בחושה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10792   

עוגת אגסים ופקאן בחושה
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
למלית:
4 אגסים בשלים
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
5 כפות סוכר חום
1 כף קינמון טחון
לעוגה:
2 ביצים גדולות
2 כוסות שמנת חמוצה או יוגורט
1 כף תמצית וניל
250 גר' חמאה רכה
1 כף גרידת לימון
1 כף אבקת אפיה
קורט מלח
2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית קפיצית 24.
  2. קולפים את האגסים חוצים ומגלענים, פורסים לפרוסות דקות ומערבבים בקערה עם שאר חומרי המלית.
  3. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה.
  4. מערבבים בקערה גדולה את הביצים, השמנת תמצית הוניל וגרידת הלימון, מקציפים מעט בעזרת מטרף עד לקבלת בלילה בהירה.
  5. בקערה נוספת מקציפים את החמאה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עוד 4 דקות (ניתן לטרוף במיקסר ידני או בקערת מיקסר עומד).
  6. מוסיפים לתערובת החמאה את בלילת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבל תערובת לחה, לא מערבבים יתר על המידה.
  8. יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית ומשטחים, מפזרים את תערובת האגסים מעל באופן אחיד, יוצקים מעל את שארית הבצק ומחליקים מעט.
  9. אופים כשעה או עד שקיסם יוצא יבש, מצננים על רשת וזורים אבקת סוכר מעל.
  10. מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר או מחוממת מעט עם גלידה וקצפת.
הערות
  • ניתן להמיר את האגסים בתפוחי עץ.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
6
שלום אני חדשה ואני שמחה שהמליצו לי על האתר האם אפשר לותר על אגוזי הפקאן האם אני צריכה להוסיף משהו לעוגה
5
עוגה מצויינת!
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זאת עוגה בחושה עם מלית, היא לא יכולה להיות רטובה.
3
העוגה "יבשה" או "רטובה"?קשה להבין לפי התמונה...
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בגובה תבנית, רוב עוגות הדבש והעוגות הבחושות הן בגובה זה ויותר.
1
העוגה גבוהה? אני מחפשת עוגה לחג-אבל שתהייה אוורירית וגבוהה

עוגת אגסים ופקאן בחושה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: למלית: 4 אגסים בשלים1 כוס אגוזי פקאן קצוצים5 כפות סוכר חום1 כף קינמון טחוןלעוגה:2 ביצים גדולות2 כוסות שמנת חמוצה או יוגורט...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית קפיצית 24.קולפים את האגסים חוצים ומגלענים, פורסים לפרוסות דקות ומערבבים בקערה עם שאר חומרי המלית.מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה....
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר