Pesto
תפריט
ג', 28 פבר 2017, 00:38
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כרוכית במילוי תמרים או פרג

כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 17110   

כרוכית במילוי תמרים או פרג
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 9.2
[5 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
1 כוס סוכר
400 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 חלמונים
2 כפית תמצית וניל
1 כף גרידת קליפת תפוזים
2 כפות מים
למלית תמרים:
1 קופסה ממרח תמרים למילוי
1 כוס אגוזים קצוצים בינוני
2 כפיות קינמון
150 גר' שומשום
למלית פרג:
1 קופסה ממרח פרג למילוי
1 כוס אגוזים קצוצים
1 כוס צימוקים
דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח עם אבקת האפיה לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בשני פולסים, מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים לבצק פירורי, מוסיפים את החלמון, הוניל, גרידת קליפת התפוז והמים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר עד להתקשות.
  2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה דק ומורחים 1/2 מכמות ממרח התמרים או הפרג, מפזרים מעל אגוזים ותערובת של קינמון ושומשום למלית תמרים או אגוזים וצימוקים למלית פרג, מגלגלים לגלילה.
  3. מניחים כל גלילה על נייר אפיה בתבנית ומסמנים בעזרת סכין פרוסות ברוחב 2 ס"מ, לא עד הסוף.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-30 דקות, הבצק צריך להשאר בהיר, מוציאים לצינון ומפזרים אבקת סוכר מעל.
  5. משלימים את חיתוך פרוסות הכרוכית ומאחסנים בכלי סגור.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
51
ציון 10
תודה רבה מתכון מצויין.אני לא מפסיקה להכין אותו.
50
ראובן מ. (עורך)
בוודאי
49
אם אשתמש בתמרים מעוכים (החבילות הנמכרות בסופרים)בתוספת תבלינים כמו שאני עושה בעוגה פריכה . זה יתאים גם לבצק הכרוכית?
48
ציון 6
יצא מאכזב לדעתי.
47
אפשר פשוט לחתוך עד הסוף ולהפוך על הצד החתוך?
46
ברור שאפשר ידנית..אבל השאלה היא *איך* כי כידוע .. בצק שנעשה עם חמאה קרה בפולסים זה על מנת שיווצר סוג...»»
45
ראובן מ. (עורך)
בצק פריך אפשר גם ביד או מיקסר עם קרס גיטרה
44
אה ועוד שאלה ... בכמה עוגיות מדובר פחות או יותר במתכון??
42
belakiz (מקצוענ/ית)
תודה!!!!!
41
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בחנויות מתמחות ברשימת עסקים בצד שמאל.
40
belakiz (מקצוענ/ית)
שלום !
אשמח לדעת איפה ניתן להשיג אבקת חלב?
תודה
38
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוספת אבקת חלב (רגילה - מחלב שמן)מעניקה בעיקר רכות למרקם הבצק וטעם עשיר יותר, כמו כן מעניקה לבצק גוון...»»
36
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.
35
שלום אבי!
האם אפשר לנסות עם מלית חלבה?
34
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא להחליף בשמן.
33
אם אני רוצה להמר את המרגרינה לשמן וכך עדיף לבריאות האם זה יצליח
32
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית, בתחתית כל מתכון יש קישור להמרות.

שנית, קונים סט כוסות/כפות מידה אוניברסליות שכתובים עליהם...»»
31
ציון 10
שבת שלום אבי , כשאתה מציין 4,5 כוסות קמח איזה כוסות באיזה גודל? האם תוכל לציין משקל? בכלל כיצד ניתן לחשב...»»
30
תודה תודה תודהההה על התשובה אני אנסה בעז"ה ואכתוב תגובה
29
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
28
שלום אבי ,יש לי שאלונת לגבי המתכון:בגלל שאני מאוד אוהבת עוגיות מגולגלות ממולאות תמרים אבל כל המתכונים...»»
27
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא יותר מדי, זה המתכון לקבלת בצק פריך טוב, אפשר להפחית בכמות השומן.
26
400 גרם חמאה - זה לא קצת יותר מידי??? אפשר להשתמש בפחות? 300 אולי?
25
תודה
23
יש לך מתכון של בצק פריך שניתן עשותו על בסיס קמח מלא?
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא יגיר נוזלים כי מדובר בפרי יבש אבל כל מרכיב קצוץ יפרק את הבצק, בבצק פריך אין כמעט חומרי הדבקה לצורך...»»
21
אתה לא ממליץ להכניס את הפרי לבצק כי זה ידיר נוזלים ויפרק? אבל תסכים שזה היה יכול להיות מעניין להוסיף...»»
20
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא ממליץ להכניס חתיכות פרי לבצק פריך, הבצק יתפורר, אלא אם זה בצק לעוגיות, בכרוכיות הבצק יתפרק.
19
*שזיפ מיובש
18
לבצק פריך. אני רוצה קצת לצאת מהמסגרת ולהשתולל עם הטעמים.....מה אתה אומר?
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לאיזה בצק/עוגה?

איזה שיזיפים, יבשים, טריים?
16
אני רוצה להוסיף לבצק מסוים שזיפים-אבל לבצק עצמו....
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שמח שהצליח לך, החוכמה באפיה היא להכיר את המרקם ואז לסטות מעט מכמות החומרים כי הקמח לא תמיד או הקמח מבחינת...»»
14
ציון 10
*תוצאות***
יצא פשוט מעולה-עשיתי עם מחמאה עמ שיהיה פרווה והוספתי מעט יותר מים-כמו שאמרנו(למדתי מהפעם...»»
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן בוודאי.
12
אפשר להחליף את החמאה במחמאה שיהיה פרווה?
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עניתי, להוסיף מעט מים בהכנה, אם הבצק מתפורר ברידוד להניח בטמפרטורת החדר לריכוך קל.
9
טוב אני אנסה שוב-אודיע לך איך היה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם הבצק מתפורר להוסיף עוד מעט מים עד שהוא מתאחד, יתכנו הבדלים בכמות הלחות שבקמח.

הכרוכית לא...»»
7
הבצק שלי היה מקורר ועעדיין זה היה בלתי אפשרי לרדד כמו שצריך
6
א.הבצק נורא מתפורר ומתפרק וקשה לרדד אותו גם על משטח מקומח.
ב.לאחר כשכבר הצלחתי לגלגל את כל העסק...»»
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם תצליחי לרדד דק אין בעיה, הבצק אינו יבש.
אין צורך למרוח ביצה.
4
האם אפשר לעשות את זה מיני ולרדד את הבצק דק מאוד או שהוא יצא יבש??
והאם אפשר להבריש רולדה עם ביצה לפני שפורסים?
3
תודה אבי, אכין עוד היום.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
טועים...טעות בהקלדה.

אם מקררים את הבצק אין בעיה לגלגל, אפשר לרדד על נייר אפיה מקומח ולגלגל בעזרת הנייר.
1
אבי, משהו לא ברור: אם מחלקים את הבצק ל-2 למה את במליות למרוח 1/4?
ניתן לגלגל את הבצק לכרוכית בקלות ?

כרוכית במילוי תמרים או פרג

By Published: כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג מאת אבי מ. 4.6 כוכבים מתוך 5 5 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: לבצק:1 כוס סוכר400 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות1/4 4 כוסות קמח2 כפיות אבקת אפיה2 חלמונים2 כפית תמצית וניל1 כף גרידת קליפת תפוזים2 כפות מי...... Directions:
מנפים את הקמח עם אבקת האפיה לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בשני פולסים, מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים לבצק פירורי, מוסיפים את החלמון, הוניל, גרידת קליפת התפוז והמים ומעבדים רק ע...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר