Pesto
תפריט
ו', 15 דצמ 2017, 17:59
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אלפחורס - עוגיות ריבת חלב

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 27051   

אלפחורס - עוגיות ריבת חלב
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 9.8
[10 מדרגים]
 
מרכיבים
2 כוסות קמח 
1/2 1 כוסות קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס אבקת סוכר
100 גר' חמאה לא מלוחה רכה
100 גר' מרגרינה ללא מלח רכה
4 חלמונים
1/2 כוס חלב
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
לציפוי:
ריבת חלב
פתיתי קוקוס
דרך הכנה
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  2. מרדדים בין שני יריעות ניילון לעובי 1 ס"מ,  מסירים את היריעה העליונה וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מספר העוגיות חייב להיות זוגי.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175° כ-10 דקות, לא מניחים ללא השגחה כי העוגיות חייבות להיות בהירות.
  4. מוציאים בעדינות ומניחים לצינון על רשת.
  5. מורחים כמות נדיבה של ריבת חלב על צידו האחד של עוגיה, מדביקים עוגיה שניה ומהדקים מעט, מורחים מעט ריבת חלב על צידי העוגיה ומגלגלים את  צידי העוגיה בפתיתי הקוקוס.

 

הערות
  • חשוב להשתמש בשני סוגי השומן, חמאה ומרגרינה.
  • אם הבצק רך לעיבוד מצננים מעט במקרר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
49
ראובן מ. (עורך)
צריך להיות דומה במרקם לבצק פריך. כה שקל לקרוץ ממנו עגולים ושישארו יציבים. לא בטוח שקירור יעזור אם הבצק רך מדי, אבל אפשר לנסות
48
אני צריכה תגובה מהירה בבקשה האם מומלץ להקפיא קצת את הבצק על מנת לאחד אותו או הוא רך מדי???
47
ראובן מ. (עורך)
עוגיות על בסיס קורנפלור וחמאה הינן מאוד עדינות ושבריריות. מצד שני אסור לאפות יתר על המידה.
46
האם העוגיות צריכות להיות ממש רכות? קניתי עוגיות אלפחורס לפני כמה ימים במאפיה והעוגיות היו ממש רכות. אני...»»
45
mirich (מקצוענ/ית)
ציון 10
החלפתי את החלב במיץ תפוזים יצא מעולה :-)
44
כמה עוגיות אמורים לצאת בעיגולים של כוס בינונית???
43
ראובן מ. (עורך)
בצק עדין ושמנוני. הוספת קמח תגרע מאיכותו ובאמצעות ניילון נצמד נמנעים מהדבקה למשטח או למערוך תוך קבלת רידוד טוב.
42
למה צריך לרדד בין שתי יריעות ניילון ולא ישר על שיש מקומח ??.
41
ציון 10
המתכון הכיייי מוצלח שיש!
לוקח קצת זמן אבל שווה את המאמץ!
40
ציון 8
העוגיות טעימות אך לאחר האפיה הו נראות כמו לחמניות המבורגר והן יבשות מאוד. איך אפשר לתקן?
תודה.
39
תודה רבה
האם יש הצעה לשימוש בחלבונים שנשארו.
איןיש קינוח נחמד שניתן להחכין מהם ללא צורך בחלמונים
38
ראובן מ. (עורך)
אבקת סוכר לבצק
35
ציון 10
מדוע צריך להשתמש בחמאה ו ב-מחמאה {מרגרינה}.
מה הצורך??
34
ראובן מ. (עורך)
עם כמות כזו של שומן במתכון, רק אפיית יתר יכולה להקשות.
33
עשיתי את העוגיות, אולם לצערי המרקם יצא נוקשה ולא פריך כפי שאני מכיר אותו האם הדבר נובע מאפית יתר או שזה המתכון?
32
האם חייבים לערבל את זה במיקסר?? אין לי מיקסר
30
ראובן מ. (עורך)
להוציא מה שרשום תחת "לציפוי" כמובן.
29
שלום. נראה מתכון מקצועי אך לא הבנתי דבר אחד.
"מערבבים את כל חומרי הבצק"
האם הכוונה לכל המרכיבים?...»»
28
ראובן מ. (עורך)
ALFAJORES אמנם ארגנטינאי, אך מקורו דווקא במזרח התיכון (alhasu בערבית, ממולא) רצוי לשמור בקופסת פח בחוץ.
27
שלום אבי.
האם אפשר לשמור את העוגיות האלה בחוץ, כלומר לא במקרר?
26
ציון 10
עוגיות מדהימות! עבודה קשה... אבל שווה!
25
נראה מאוד מבטיח ! כיצד לרכך את ריבת החלב הקנויה שתהיה נוחה למריחה על העוגיות. ד.א. האם צריך לחכות שהעוגיות יתקררו ?
24
מומלץ, מומלץ, מומלץ!
23
ציון 10
הכנתי, יצא מדהים...
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כ-40 יחידות.
21
כמה עוגיות יוצא ממתכון זה?
20
ציון 10
אבי שלום

תודה רבה רבה על המתכון ממש מצויין
גליה
19
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כמו כל עוגיות כלי סגור, להניח נייר שעווה בין השכבות.

שבת שלום.
18
הי אבי ,איך הכי טוב לאכסן את העוגיות? תודה רבה רבה ושבת שלום ומבורך
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם לא צוין אחרת הכוונה תמיד לחמאה רגילה, לא מלוחה.

מוציאים מהמקרר ומניחים להתרככות, רכה הכוונה...»»
16
הי אבי ,האם בחמאה הכוונה לחמאה רגילה.? וכמה זמן להוציא מהמקרר על מנת שתהיה רכה? ואתה תמיד מדגיש שצריך...»»
15
תודה על המתכון. עוגיות סוף הדרך. ללקק תאצבעות.
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כדי להעביר את החשש לאפית עוגיות קראי את המאמרים על עוגיות מהפרק הראשון ועד האחרון.

יש שם גם...»»
11
כדאי לעשות את זה יותר דק עובי של 1 סנטימטר זה עבה מדי!
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין צורך, ערבוב כל החומרים יחד, לנפות את היבשים לקערת המערבל, להוסיף את השומן ולערבב עם וו הגיטרה עד לקבלת בצק.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לתוספת פריכות, רצוי בכל בצק פריך.
6
השאלה שחיכית לה.
למה חשוב להשתמש ב 2 סוגי השומן .
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא כי הבצק דביק, אפשר להשתמש בנייר אפיה משומן.
4
למה צריך את הניילון אי אפשר לוותר על זה?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, אלו עוגיות על בסיס קורנפלור.
2
המרשם נכון ובאמת צריך כל כך הרבה קורנפלור?
1
ציון 10
מתכון מעולה

אלפחורס - עוגיות ריבת חלב

By Published: מאת אבי מ. 4.9 כוכבים מתוך 5 10 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: 2 כוסות קמח 1/2 1 כוסות קורנפלור1 כפית אבקת אפיה1/2 כפית מלח1/2 כוס אבקת סוכר100 גר' חמאה לא מלוחה רכה100 גר' מרגרינה ללא מלח רכה4 חלמונים1/2 ...... Directions:
מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מרדדים בין שני יריעות ניילון לעובי 1 ס"מ,  מסירים את היריעה העליונה וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים בתבנ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר