ניקי" /> ניקי" />
Pesto
תפריט
ה', 15 נוב 2018, 17:47
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

דג סלמון בתנור

פילה דג סלמון אפוי בתנור, מתכון של ניקי    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 35977   

* תמונה להמחשה
דג סלמון בתנור
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1 נתח פילה סלמון שלם
3 לימונים פרוסים דק
4 כפות שמן זית
4 כפיות גדושות שום כתוש
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כף גדושה סילאן/דבש
מעט טימין
מעט רוזמרין
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

דרך הכנה
  1. מערבבים את השמן, השום הכתוש, הסילאן והפפריקה המתוקה בקערה.
  2. מניחים שכבת לימונים פרוסים על רדיד אלומיניום או דף קוקי, מורחים את תערובת התבלינים על הדג משני הצדדים, מפזרים מעל את עשבי התיבול וזורים מעל מלח ופלפל לפי הטעם, מניחים את הדג על שכבת הלימונים, מניחים מעל את פרוסות הלימון הנותרות.
  3. סוגרים את נייר הכסף למעין מעטפה סגורה ומניחים במקרר ל-4 שעות לספיגת טעמים.
  4. מחממים את התנור ל-180°.
  5. מניחים בתבנית תנור נייר אפיה, מעבירים את הסלמון ומניחים בתבנית על הנייר, מכניסים לתנור ל-20 דקות או עד לבדיקה בעזרת מזלג שבשר הדג נפרד.

מתכון וצילום - ניקי

הערות
  • ניתן לפזר בנוסף שיני שום פרוסות מטוגנות קלות על הדג.
  • מספר המנות בהתאם לגודל נתח הדג.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
האם אפשר להוסיף מיץ לימון לחמרי התיבול במקום פרוסות הלימון?
10
ראובן מ. (עורך)
אין שום בעיה לפסוח על השום, למרות ששום ומאכלי יש הולך נהדר.
8
ראובן מ. (עורך)
אין סיבה להחזיק את הדג במשרה יותר מרבע שעה, כך שגם ארבע שעות זה יותר מדי. למעשה הדג כבר "מתבשל" מהלימון...»»
7
ההשרייה יכולה להיות יותר מארבע שעות? אם אני רוצה להשאיר את הדג ללילה זה סביר או שכדאי להימנע מכך?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בודאי, הטעם כמובן יהיה שונה.
5
האם אפשר לתבל בכוסברה קצוצה במקום הטימין ורוזמרין
4
ניקי ב (במטבח)
לא מכניסים את הדג לתנור עטוף.

אלא מעבירים את הדג לתבנית עם נייר אפיה.
3
שאלה :האם מכניסים את הדג עטוף בתנור?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא צוין גודל הדג במתכון מכיוון שיש כל מיני גדלים לכן את כמות המשרה (זה לא רוטב)ניתן להגדיל בהתאם.
1
כמות הרוטב לא בפרופורציות לגודל הדג צריך לשלש את הכמות כדי שירגישו בטעם.חוץ מזה יצא די נחמד אפשר להוסיף קצת חריפות...
דג סלמון בתנור By , 2006-02-19T19:02:47+02:00 דג סלמון בתנור פילה דג סלמון אפוי בתנור, מתכון של ניקי Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1 נתח פילה סלמון שלם 3 לימונים פרוסים דק 4 כפות שמן זית 4 כפיות גדושות שום כתוש 2 כפיות פפריקה מתוקה 1 כף גדושה סילאן/דבש מעט טימין מעט רו... Instructions: מערבבים את השמן, השום הכתוש, הסילאן והפפריקה המתוקה בקערה. מניחים שכבת לימונים פרוסים על רדיד אלומיניום או דף קוקי, מורחים את תערובת התבלינים על הדג משני ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר