Pesto
תפריט
ה', 18 אוק 2018, 02:39
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת פירות יבשים

עוגה מעט דחוסה אבל עשירה בטעם ובפירות יבשים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5119   

עוגת פירות יבשים
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחונה (לא חובה)
1/3 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
300 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר
3 ביצים (מס' 1)
2 כוסות צימוקים כהים
1 כוס תמרים מיובשים קצוצים
1 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות קצוצות
1 כף גרידת קליפת לימון או תפוז
2 כוסות תפוחי עץ מגורדים
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, משמנים תבנית 24 ומניחים נייר אפיה בתחתית, משמנים את הנייר.
  2. מנפים לקערה את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, הקינמון, הציפורן והג'ינג'ר, מניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר או בקערה רגילה מקציפים את החמאה עם הסוכר החום הבהיר לתערובת קלה כ-3 דקות.
  4. מוסיפים את הביצים בבחישה אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים.
  6. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.
  7. מוסיפים את התפוחים המגורדים וגרידת התפוז ומערבבים היטב.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של כשעה וחצי, בודקים בעזרת קיסם הננעץ במרכז העוגה, אם העוגה משחימה מאד לפני תום האפיה מניחים רדיד אלומיניום מעל וממשיכים באפיה עד שהעוגה מוכנה.
  9. מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית ומניחים לצינון מלא על רשת.
  10. העוגה במיטבה לאחר שנעטפה לאחר הצינון בניילון צמיד והונחה 24 שעות בטמפרטורת החדר.
הערות
  • ניתן להחליף את התמרים הקצוצים בכל פרי מיובש אחר.
  • לפרוס את העוגה למנות קטנות.
  • רצוי לשמור בכלי סגור.
עוגת פירות יבשים By , 2006-02-11T14:02:21+02:00 עוגת פירות יבשים עוגה מעט דחוסה אבל עשירה בטעם ובפירות יבשים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 16 Tags: none Ingredients: - 3 כוסות קמח1 כפית אבקת סודה לשתיה1 כפית קינמון טחון1/2 כפית ציפורן טחונה (לא חובה)1/3 כפית ג'ינג'ר יבש טחון300 גר' חמאה או מרגרינה רכה1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר... Instructions: מחממים את התנור ל-160°, משמנים תבנית 24 ומניחים נייר אפיה בתחתית, משמנים את הנייר.מנפים לקערה את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, הקינמון, הציפורן והג'ינג'ר, מניחים בצד.בקערת המיקסר א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר