Pesto
תפריט
ו', 31 מרץ 2017, 03:31
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תבשיל חומוס וחצילים

כסלט או כתוספת למנה עיקרית    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5325   

תבשיל חומוס וחצילים
6 מנות
בישול או טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1 חציל גדול
שמן לטיגון החציל
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
500 גר' גרגרי חומוס מבושלים
1 קופסה עגבניות שלמות קלופות (800 גר') 
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה

דרך הכנה
  1. חותכים את החציל לקוביות בגודל 2.5X2.5 ס"מ, מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להשחמה קלה, מוציאים ושומרים בצד.
  2. חותכים את העגבניות לקוביות ומניחים בצד כולל המיץ.
  3. במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים את החומוס והעגבניות, מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים עד להתרככות העגבניות.
  5. מוסיפים את החצילים ומבשלים עוד כ-10 דקות, מערבבים בעדינות למניעת ריסוק החצילים.
  6. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, אם העגבניות חמוצות מוסיפים 1 כפית סוכר.
  7. מוסיפים מעט מים חמים אם יש צורך, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
  8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר כסלט או כתוספת למנה עיקרית.
הערות
  • ניתן להשתמש בחומוס גרגרים מבושל מקופסה (560 גר').
  • ניתן לקלף את החציל אם הקליפה עבה.

תבשיל חומוס וחצילים

By Published: כסלט או כתוספת למנה עיקרית מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 חציל גדולשמן לטיגון החציל4 כפות שמן זית1 בצל גדול קצוץ3 שיני שום קצוצות500 גר' גרגרי חומוס מבושלים1 קופסה עגבניות שלמות קלופות (800 גר') מלח ופלפל לפי הט...... Directions:
חותכים את החציל לקוביות בגודל 2.5X2.5 ס"מ, מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להשחמה קלה, מוציאים ושומרים בצד.חותכים את העגבניות לקוביות ומניחים בצד כולל המיץ.במחבת מחממים את ש...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר