Pesto
תפריט
ו', 20 יול 2018, 00:23
110400 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

נזיד עדשים

כמנה או תוספת למנה עיקרית    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8606   

נזיד עדשים
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 8.8
[6 מדרגים]
 
מרכיבים

3 כפות שמן
1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 בצל בינוני קצוץ
1/2 גבעול סלרי פרוס
1 שן שום קצוצה
1 כוס עדשים חומות
1/2 3 כוסות מים
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
1 כף חומץ בלסמי
1 עגבניה בינונית קלופה ומגולענת
1 כפית טימין
1 כף פטרוזיליה קצוצה

דרך הכנה
  1. שוטפים את העדשים במים זורמים ומסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום,הגזר והסלרי, מטגנים עד לשקיפות הבצל.
  3. מוסיפים את העדשים, תפוחי האדמה והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד להתרככות העדשים.
  4. מוסיפים את העגבניה קצוצה לקוביות, את החומץ והתבלינים, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות.
  5. מגישים חם כתוספת למנה עיקרית.
הערות
  • כמנה ניתן להוסיף לנזיד 2 חזות עוף חתוכים לקוביות או רצועות מטוגנות קלות, להוסיף לסיר בשלב 4.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ציון 9
השמטתי את העגבניה והחומץ והמרתי כחצי כוס מים ביין אדום שהעמיק את הטעמים.
12
ציון 5
ציפיתי להרבה יותר. ההחלטה לנסות היתה מבוססת על תגובות הקוראים הטובות. הנזיד היה מאוד מאכזב לצערי.
11
ציון 9
טעים מאוד!
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זמן הריכוך תלוי בזן הן של העדשים והן של תפו"א, בהחלט אפשר לשל את תפו"א לפני.
9
תמר החמודה (מקצוענ/ית)
ציון 10
יצא ממש טעים אבל... עד שהתפו"א התבשלו העדשים הפכו לדיסה אז האם אפשר לבשל קצת את התפו"א קודם?
8
הנזיד היה פשוט מעדן וקל להכנה. תודה רבה
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר.
6
האם אפשר עם עדשים כתומות?
5
ציון 10
מתכון מאוד טעים . יש לי הצעה שתעשה אותו מאוד טעים ,הוסי 2 כפות עירית קצוצה והטעם יהיה אפילו טוב יותר !!!!!!!!!!!
4
ציון 10
הנזיד מעולה ומאוד טעים...

כול הכבוד לאתר פסטו אתם ממש גדולים מהחיים.

לינדוש
נזיד עדשים By , 2006-02-08T14:02:45+02:00 נזיד עדשים כמנה או תוספת למנה עיקרית Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 3 כפות שמן1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות1 בצל בינוני קצוץ1/2 גבעול סלרי פרוס 1 שן שום קצוצה1 כוס עדשים חומות1/2 3 כוסות מים1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות... Instructions: שוטפים את העדשים במים זורמים ומסננים.מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום,הגזר והסלרי, מטגנים עד לשקיפות הבצל.מוסיפים את העדשים, תפוחי האדמה והמים, מערבבים ומביאי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר