Pesto
תפריט
א', 24 ספט 2017, 18:35
110386 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שייש שוקולד בחושה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9780   

עוגת שייש שוקולד בחושה
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

100 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאה או מרגרינה
2 כפיות קקאו מנופה
250 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
1/4 2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
5 ביצים בטמפרטורת החדר
1/4 כוס שקדים טחונים

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים היטב ומקמחים תבנית גוגלהוף או אמריקאית או תבנית לחם גדולה או 2 תבניות אינגליש חד פעמיות.
  2. ממיסים את השוקולד, החמאה והקקאו בסיר כפול או במיקרוגל, מערבבים היטב ומניחים לצינון.
  3. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והמלח, מניחים בצד.
  4. בקערה מקציפים את החמאה הרכה לריכוך, מוסיפים את הסוכר ומקציפים הייטב לתערובת בהירה ואוורירית.
  5. מוסיפים ביצה ובוחשבים היטב להבלעה בתערובת,מוסיפים באותו אופן את שאר הביצים, אחת אחת ובחישה טובה.
  6. מוסיפים מעל את תערובת הקמח ומערבבים.
  7. יוצקים 2/3 תערובת לתבנית, ליתרה מוסיפים את תערובת השוקולד והשקדים הטחונים ומערבבים היטב.
  8. יוצקים את תערובת השוקולד מעל, מערבבים את שתי התערובות בתבנית בעזרת סכין ליצירת דוגת השייש.
  9. מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח.
  10. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת כ-5 דקות.
  11. הופכים ומוציאים מהתבנית, מצננים לחלוטין על רשת.
  12. מניחים בצלחת הגשה ומפזרים מעט אבקת סוכר מעל.
הערות
  • בכל תבנית שבוחרים להשתמש לא למלא בתערובת מעבר ל-3/4 גובה התבנית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ראובן מ. (עורך)
לדעתי אפשר להוריד, רק לא יותר מדי שלא תהיה ייבשה, או להמיר חלק ברסק תפוחים או שמן.
6
האם אפשר להוריד מכמות החמאה הרכה? סה"כ 300 גר חמאה נראה לי מטורף.
5
ציון 10
המתכון נהדר, והעוגה יצאה יפה מאוד
רק שטיפה יצאה לי יבשה, לא יודעת מדוע
תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר ללא שקדים טחונים, אין צורך להוסיף דבר.
3
שלום רציתי לדעת אם אפשר לוותר על השקדים או להמיר אותם במשהו אחר
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר אבל המרקם לא יהיה זהה, הקצפת החמאה/מרגרינה משמשת כאמצעי התפחה.
1
האם אפשר להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן?
מדובר בעוגת שייש שוקולד בחושה.
בתודה
כרמן

עוגת שייש שוקולד בחושה

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 100 גר' שוקולד מריר50 גר' חמאה או מרגרינה2 כפיות קקאו מנופה250 גר' חמאה רכה1 כוס סוכר1/4 2 כוסות קמח2 כפיות אבקת אפיה1/4 כפית מלח5 ביצים בטמפרטורת הח...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים היטב ומקמחים תבנית גוגלהוף או אמריקאית או תבנית לחם גדולה או 2 תבניות אינגליש חד פעמיות.ממיסים את השוקולד, החמאה והקקאו בסיר כפול או במיקרוגל, מערבבים ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר