Pesto
תפריט
א', 25 יונ 2017, 15:11
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מוס תות שדה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12052   

עוגת מוס תות שדה
10 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לבסיס:
1/2 1 כוסות פירורי ביסקויט
1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים דק
3 כפות אבקת סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למוס:
1/2 כוס חלב
4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין*
250 גר' תות שדה
3/4 כוס אבקת סוכר
3 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 750 גר')
תותים שלמים לקישוט
*כפיות מדידה, סה"כ 20 גר'
דרך הכנה
  1. מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית 24 קפיצית או עם תחתית נשלפת.
  2. שוטפים את התותים ומסירים את העוקצים, מייבשים וחותכים לחצאים, מניחים בצד.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הבסיס לתערובת פירורי אחידה, משטחים על תחתית התבנית ומעט על הדפנות, מהדקים בעזרת גב כף.
  4. יוצקים את החלב לקערה קטנה ומפזרים את הג'לטין מעל, מניחים ל-5 דקות לספיגת הנוזל ותפיחה, מחממים במיקרוגל או בכלי כפול עד להמסה מושלמת.
  5. מעבירים את התותים, 1/2 כוס אבקת הסוכר, והג'לטין המומס לקערת מעבד מזון ומפעילים במספר פולסים לקבלת מחית, לא לעבד יתר על המידה, רצוי שישארו פיסות תות בתערובת.
  6. מצננים את התערובת עד לסמיכות פודינג.
  7. מקציפים את השמנת עם יתרת אבקת הסוכר לקצפת יציבה, נוטלים 5 כפות מהקצפת ומערבבים היטב עם תערובת הפרי להשוואת מרקם, מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת לתערובת הפרי לתערובת אחידה.
  8. מניחים שקף או נייר אפיה בהיקף הפנימי של התבנית.
  9. יוצקים את המוס לתבנית ומחליקים, מאחסנים במקרר ל-8 שעות לפחות עד להתייצבות.
  10. מסמנים פרוסות על העוגה ומניחים תות שדה על כל פרוסה, מורחים את התות במעט סירופ תירס או ריבת משמשים מומסת ומצוננת.
הערות
  • לגירסת פרווה - להחליף את החלב במים ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
  • לשימוש בעלי גלטין - להחליף את האבקה ב- 4 עלים, להשרות במים לריכוך, לסחוט מהמים, להוסיף לחלב לחמם ולהמיס.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
11
ראובן מ. (עורך)
מסירים בעדינות וזה יוצא חלק.
10
ראשית, תודה רבה על המתכונים. ניסיתי כבר מספר מתכונים, וכולם יצאו מעולה.
מאחר שמעולם לא השתמשתי בשקף,...»»
8
ציון 10
לא הבנתי את סעיף 8. האם שופכים את המלית לתוך פירורי הביסקוויט המהודקים בתבנית? מדוע צריך נייר אפייה?
7
ניסתי-זה פשוט מ-ע-ו-ל-ה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אבקת "מקצפת" ולהשתמש בחלב 1%.
5
התכוונתי אם יש תחליף דיאטטי יותר
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף בשמנת צמחית.
3
ציון 10
בס"ד

תודה על האתר הנפלא

האם קיימת איזו אפשרות חילופית לשמנת מתוקה?

המתכון...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ובכן, כלל ראשון בהמסת ג'לטין הוא הריכוך ותפיחה מספיגת חלק או את כל המים/נוזל לפי המתכון.

לאחר...»»
1
לאבי שלום!
דבר ראשון עליי לציין שהאתר מקסים ומקצועי ביותר !
שאלה:למרות שאני אופה כבר שנים (...»»

עוגת מוס תות שדה

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לבסיס:1/2 1 כוסות פירורי ביסקויט1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים דק3 כפות אבקת סוכר100 גר' חמאה או מרגרינה מומסתלמוס:1/2 כוס חלב4...... Directions:
מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית 24 קפיצית או עם תחתית נשלפת.שוטפים את התותים ומסירים את העוקצים, מייבשים וחותכים לחצאים, מניחים בצד.מערבבים את כל מרכיבי הבסיס לתערובת פירורי אח...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר