Pesto
תפריט
א', 25 יונ 2017, 15:04
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פוקצ'ה עם ביגה

ביגה/סטרטר מכינים כ-12 שעות לפני האפייה לקבלת פוקצ'ה במרקם אוורירי וקרום פריך    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12331   

פוקצ'ה עם ביגה
4 מנות
אפיה
יום לפחות
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
לביגה:
2/3 כוס מים
1/2 כפית שמרים יבשים
קורט סוכר
1 כוס קמח (רצוי שטיבל 2)
לבצק:
1 כפית שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
1/2 2 כוסות קמח (רצוי שטיבל 2)
2 כפיות מלח
3 כפות שמן זית
מלח גס לציפוי
צמחי תבלין לציפוי
דרך הכנה
  1. מכינים את הביגה - בקערה גדולה ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים היטב לקבלת תערובת דומית דייסה, מכסים את הקערה ומניחים בטמפרטורת החדר ל-12 שעות לפחות.
  2. ממיסים את השמרים במים, מניחים לתסיסה של 5 דקות, מוסיפים לתערובת הביגה ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח והשמן, מערבבים ומוסיפים את המלח, מערבבים היטב בעזרת כף עץ כ-5 דקות עד לקבלת בצק דביק שנפרד מדפנות הקערה.
  4. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק משלש את נפחו.
  5. משמנים ומקמחים תבנית תנור או מרפדים בנייר אפיה מקומח, הופכים את הבצק על התבנית (הבצק רך ודביק), מפזרים עליו מעט שמן זית, משטחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות לעובי 3 ס"מ, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח בתנור קר ללא כיסוי.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור, מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, מזלפים מעט שמן זית על הבצק, בעזרת האצבעות יוצרים גומות, אם רוצים מכניסים צמחי תבלין טריים(רוזמרין, בזיליקום וכו') לגומות, מפזרים מעט מלח ים או מלח גס אחר מעל.
  7. מכניסים לאפיה עד להשחמה יפה וכאשר בהקשה על הפוקצ'ה נשמע צליל חלול, מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
10
תודה רבה מוקסמת מהיחס האדיב והחביב וממהירות התגובה.
9
ראובן מ. (עורך)
ניתן. אנא קראי את לוח ההמרות.
7
ציון 10
מצוין,יוצא מעולה מומלץ לתבל את הבצק באורגנו + זיתים
6
ציון 10
מעולה מעולה מעולה, הכנתי ליום ההולדת של אמא שלי והייתה הצלחה היסטרית, חשוב להכין לפחות כפול מהמתכון המקורי...»»
5
ראובן מ. (עורך)
אני נוהג להקפיא בצק מוכן ולא חצי אפוי.
4
ציון 10
מתכון מעולה!!!
הלחם יוצא רך שאי אפשר להפסיק לאכול.
רציתי לדעת האם אפשר להקפיא את הבצק לפני האפיה או חצי אפוי?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב - ביגה/סטרטר ובדרך ההכנה כל ההסבר.
2
סליחה על הבורות, מה זה ביגה?
1
ציון 10
אני מכינה הרבה פוקאצ'ות, ממש טעימות,
אבל אין על הפוקאצ'ה הזאת- כמו שאומרים - חבל"ז
הביגה נותנת...»»

פוקצ'ה עם ביגה

By Published: ביגה/סטרטר מכינים כ-12 שעות לפני האפייה לקבלת פוקצ'ה במרקם אוורירי וקרום פריך מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: לביגה:2/3 כוס מים1/2 כפית שמרים יבשיםקורט סוכר1 כוס קמח (רצוי שטיבל 2)לבצק:1 כפית שמרים יבשים1 כוס מים חמימים1/2 2 כוס...... Directions:
מכינים את הביגה - בקערה גדולה ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים היטב לקבלת תערובת דומית דייסה, מכסים את הקערה ומניחים בטמפרטורת החדר ל-12 שעות לפחות.ממיסים את השמ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר