Pesto
תפריט
ב', 27 פבר 2017, 22:19
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד חגיגית

עוגת שוקולד בציפוי שוקולד לבן    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14813   

עוגת שוקולד חגיגית
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
3 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 2 כוסות חלב (3%)
200 גר' חמאה או מרגרינה מומסת ומצוננת
200 גר' שוקולד מריר מומס ומצונן
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
100 גר' שוקולד לבן
1 כף חלב
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 26 מעוטרת חלולה או תבנית אמריקאית גבוהה או תבנית קוגלהוף גדולה(ראו סוגי תבניות).
  2. מנפים לקערה גדולה או קערת המיקסר את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח.
  3. מוסיפים את החלב, החמאה המומסת והשוקולד המצונן ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים, מעלים למהירות בינונית ומערבבים עוד 2 דקות.
  4. טורפים מעט את הביצים ומוסיפים לתערובת עם תמצית הוניל ומערבבים במהירות בינונית עוד 2 דקות.
  5. יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מוציאים ומצננים 3 דקות בתבנית (לתבניות סיליקון לצנן לחלוטין בתבנית), הופכים על רשת צינון ומצננים לחלוטין.
  7. לציפוי - ממיסים את השוקולד הלבן וכף החלב בזהירות במיקרוגל או בכלי כפול על מים חמים, יוצקים בעדינות על העוגה הקרה.
הערות
  • לשים לב, הכמות גדולה ודרושה תבנית גדולה לאפית עוגה זאת!, בכל המרה לתבניות אחרות יש לצקת רק עד ל-3/4 גובה התבנית.
  • אין חובה לצפות בציפוי שוקולד לבן, ניתן לזרות על העוגה אבקת סוכר או להכין ציפוי סוכר מאבקת סוכר.
  • ניתן להמיר את החמאה ב-1 כוס שמן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
13
אפשר בסיר פלא?
12
ראובן מ. (עורך)
לפרווה - להחליף חמאה במרגרינה, חלב במים, להשתמש בשוקולד מריר פרווה.
11
לעוגת פרווה
מה יכול להחליף את החלב
10
ציון 10
היי אבי,
גם את המתכון הזה הכנתי, אני מאוד אוהבת את האתר שלכם, העוגה יצאה נהדרת פשוט נהדרת.
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שימי לב לגודל התבנית שצוין, תבנית גדולה משמועתה תבנית בנפח 12 כוסות.
8
ציון 10
העוגה נהדרת, מאוד טעימה. כל הכבוד לאתר! אבל כמות קצת גדולה יצאו לי שתי עוגות
6
חמאה מומסת ומצוננת - האם הכוונה לחמאה רכה?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כנראה שאפית מעט מעבר למה שצריך.

לגבי הקרם, זה לא קרם, זה ציפוי בלבד ואפשר להכפיל את הכמויות או לא לצפות כלל.
4
עשיתי את העוגה היא יצאה טיפה קשה אבל מאוד טעימה.
לגבי הקרם הוא לא יצא משהו לדעתי צריך יותר מ100 גרם שוקולד.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עם הקמח ושאר החומרים היבשים.
2
מתי בדיוק מוסיפים את הסוכר?
1
אחלה של עוגה כל הכבוד לאתר הזה !!!!

עוגת שוקולד חגיגית

By Published: עוגת שוקולד בציפוי שוקולד לבן מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 3 כוסות קמח2 כוסות סוכר2 כפיות אבקת אפיה1 כפית סודה לשתיה1/2 כפית מלח1/2 2 כוסות חלב (3%)200 גר' חמאה או מרגרינה מומסת ומצוננת200 גר' שוקולד מריר מומס ומצונן...... Directions:
מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 26 מעוטרת חלולה או תבנית אמריקאית גבוהה או תבנית קוגלהוף גדולה(ראו סוגי תבניות). ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר