Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 05:47
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרפה שוקולד לבן

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11542   

פרפה שוקולד לבן
4 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
250 גר' שוקולד לבן קצוץ
4 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל טובה
4 ביצים גדולות מופרדות
7 כפות סוכר
250 גר' שמנת מתוקה
דרך הכנה
  1. ממיסים את השוקולד הלבן והחלב בבן מרי(קערה המונחת מעל סיר ובו מים רותחים קלות, משגיחים שהמים לא יבואו במגע עם הקערה), מערבבים עד להמסה מושלמת, מסירים את הקערה מהסיר ומניחים בצד.
  2. בקערת מיקסר מקציפים את החלמונים והסוכר לקציפה בהירה, לוקחים 2 כפות שוקולד מומס ומוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים, מוסיפים את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש אך לא יבש, מקפלים לתערובת השוקולד.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת השוקולד.
  5. יוצקים את התערובת לקערה ומכניסים למקפיא מכוסה ל- 6 שעות לפחות עד להתקשות התערובת, כחצי שעה לפני ההגשה מעבירים את הכלי למקרר.
  6. להגשה, טובלים כף במים חמים, קורצים בעזרת הכף כמות מהמוס ומניחים בצלחת הגשה על רוטב שוקולד.

    לרוטב השוקולד:
    ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם 8 כפות שמנת מתוקה ו- 8 כפות חלב עד להמסה מלאה וקבלת תערובת חלקה, מוסיפים לתערובת החמה 10 גר' חמאה ומערבבים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
בסעיף 2, למיה יש צורך בהוספה של 2 כפות לחלמונים אן ממילא מוסיפים את הכל?
נ.ב. אני לא מבין את הערה...»»
12
ראובן מ. (עורך)
מבחינת המרקם - שוקולד חלב, כי "שוקולד לבן" אינו ממש שוקולד, אלא יותר "חלב".
11
שלום אבי! האם ניתן להחליף שוקולד לבן לשוקולד מיסוג אחר-חלב או מריר, תודה מראש
שנה טובה ומתוקה!!!! אתר נהדר!!!!
10
ראובן מ. (עורך)
טעות אחת תוקנה. לגבי רוטב השוקולד, רשום 8 כפות שמנת ו-8 כפות חלב
9
שלום אבי ,
בסעיף 2 יש בלבול בהוראות חלמונים / חלבונים .
לגבי רוטב שוקולד מריר : יש להמס ...+8...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ממיסים את השוקולד והחלב.

אין שינוי בכמות הסוכר בשימוש בשמנת צמחית.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ממיסים את השוקולד והחלב.

אין שינוי בכמות הסוכר בשימוש בשמנת צמחית.
6
שלום אבי
1 איפה שמים את 4 כפות החלב
2 אם משתמשים בקצפת צימחית כמה סוכר צריך להוסיף תודה מראש וחג פסח שמח
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להמיס 200 גר' שוקולד ולצנן, להקציף 500 מיל' שמנת לקצפת יציבה אבל לא קשה, לערבב מעט מהקצפת עם השוקולד,...»»
4
אבי שלום
איך אני יכולה להכין קינוחים קרים כמו פרפה ללא ביצים שלא עברו בישול או אפיה?, בקיצור פרפה נטול ביצים.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
פרפה אינו קרח, ברור שיתרכך לאחר מספר דקות בחום החדר, יש להקפיא היטב כפי שכתוב במתכון.
1
ציון 10
מצויין, מומלץ ביותר ויחסית קל להכנה!!!!!

פרפה שוקולד לבן

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 250 גר' שוקולד לבן קצוץ 4 כפות חלב 1 כפית תמצית וניל טובה 4 ביצים גדולות מופרדות 7 כפות סוכר 250 גר' שמנת מתוקה...... Directions:
ממיסים את השוקולד הלבן והחלב בבן מרי(קערה המונחת מעל סיר ובו מים רותחים קלות, משגיחים שהמים לא יבואו במגע עם הקערה), מערבבים עד להמסה מושלמת, מסירים את הקערה מהסיר ומניחים בצד. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר