Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 01:52
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרוסות חצילים וגבינה ברוטב עגבניות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5206   

פרוסות חצילים וגבינה ברוטב עגבניות
5 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
20 פרוסות חצילים בגודל שווה
למלית:
400 גר' גבינה שמנת
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
100 גר' גבינה צפתית רכה מגורדת
150 גר' גבינה לבנה 9%
4 כפות בצל ירוק החלק הירוק בלבד קצוץ דק
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כפית פלפל לבן
לרוטב עגבניות:
5 עגבניות בינוניות
2-3 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן זית
2 כפות טימין קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
דרך הכנה
  1. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן חם במחבת עד להזהבה יפה, מוציאים על נייר מגבת לסיפגת עודפי שמן.
  2. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה, מניחים בצד.
  3. חולטים את העבגניות במים רותחים למספר שניות ומסירים את הקליפה, חוצים את העגבניות ומגלענים את הגרעינים, את  העגבניות קוצצים דק בסכין.
  4. מחממים את השמן במחבת כבדה, מוסיפים את העבניות ושאר מרכיבי הרוטב ומטגנים כ-8 דקות, מערבבים, בודקים תיבול מלח ופלפל ומסירים מהלהבה, מצננים.
  5. מניחים בצלחת אישית פרוסת חציל ועליה מניחים 2 כפות מלית משטחים ומניחים עוד פרוסה ושוב מלית פרוסה ומלית ופרוסה אחרונה למעלה, סך הכל 4 פרוסות חצילים ושלוש שכבות מלית.
  6. יוצקים מעט רוטב עגבניות סביב החצילים ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל, מגישים בטמפרטורת החדר.
פרוסות חצילים וגבינה ברוטב עגבניות By , 2006-01-02T09:01:24+02:00 פרוסות חצילים וגבינה ברוטב עגבניות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 20 פרוסות חצילים בגודל שווהלמלית:400 גר' גבינה שמנת150 גר' גבינה בולגרית מפוררת100 גר' גבינה צפתית רכה מגורדת150 גר' גבינה לבנה 9%4 כפות בצל ירוק ה... Instructions: מטגנים את פרוסות החצילים בשמן חם במחבת עד להזהבה יפה, מוציאים על נייר מגבת לסיפגת עודפי שמן. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה, מניחים בצד.חולטים את העבגניות במים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר