Pesto
תפריט
ו', 19 אוק 2018, 06:42
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תבשיל שעועית ירוקה וגזר

שעועית ירוקה גזר ועגבניות בשמן זית    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 18952   

* תמונה להמחשה By Dahmane aniss via Wikimedia Commons
תבשיל שעועית ירוקה וגזר
6 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1/2 קג' שעועית ירוקה *
2 גזרים בינוניים
1 בצל גדול חצוי ופרוס דק
2 עגבניות גדולות
1 כוס מים רותחים
1 שן שום קצוצה דק
קורט טימין יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
*טריה או קפואה
דרך הכנה
  1. קוטמים את קצות השעועית, חותכים את השעועית ליחידות באורך 3-4 ס"מ.
  2. מקלפים את הגזר, פורסים לרצועות דקות.
  3. טובלים את העגבניות במים רותחים למספר שניות, מוציאים ומסירים את הקליפה, חוצים ומגלענים, חותכים לקוביות.
  4. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להתרככות, מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן בבחישה עוד 3 דקות.
  5. מוסיפים את השום, העגבניות והשעועית ובוחשים, מבשלים עוד 3 דקות, מוסיפים את המים הרותחים, את הטימין ומעט מלח, מכסים את המחבת ומבשלים עד להתרככות הירקות אבל מקפידים שישארו עדיין מעט פריכים.
  6. בודקים תיבול ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  7. מגישים חם או קר.
הערות
  • ניתן להוסיף בסוף הבישול 2 כפות שומשום קלוי או אגוזים קלויים קצוצים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
שלום ,יש לי לקט של אפונה גזר ושעועית ורציתי לעשות אותם מאודים כמו שמגישים באולמות לצד אורז לבן,יש לך מתכון לתת לי?תודה.
תבשיל שעועית ירוקה וגזר By , 2006-01-01T09:01:25+02:00 תבשיל שעועית ירוקה וגזר שעועית ירוקה גזר ועגבניות בשמן זית Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 3 כפות שמן זית 1/2 קג' שעועית ירוקה * 2 גזרים בינוניים 1 בצל גדול חצוי ופרוס דק 2 עגבניות גדולות 1 כוס מים רותחים 1 שן שום קצוצה דק קורט טימין... Instructions: קוטמים את קצות השעועית, חותכים את השעועית ליחידות באורך 3-4 ס"מ. מקלפים את הגזר, פורסים לרצועות דקות. טובלים את העגבניות במים רותחים למספר שניות, מוצי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר