Pesto
תפריט
ב', 24 יול 2017, 17:31
110385 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט תות שדה בקרם וניל

טארט במלית קרם פטיסייר ותותים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 16030   

טארט תות שדה בקרם וניל
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
לתחתית הטארט:
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/3 כוס סוכר
150 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות מים
3 כפות ריבת משמשים מומסת
למלית:
1 כוס חלב
מקל וניל חצוי
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
150 גר' שמנת מתוקה
1 סלסלה תות שדה
3 כפות ריבת משמשים
דרך הכנה
  1. מחממים תנור ל-200°, מכינים תבנית פאי 24 עמוקה.
  2. להכנת התחתית - מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר והחמאה ומפעילים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את הביצה ומפעילים מעט, מוסיפים את המים לפי הצורך רק עד שהבצק מתאחד, לא לערבב יתר על המידה.
  3. לשים מעט את הבצק על משטח מקומח קלות, אם הבצק רך או דביק מכניסים לחצי שעה למקרר עטוף בניילון.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית הפאי, משטחים על התחתית והדפנות, מחוררים את הבצק בתחתית הפאי.
  5. מניחים רדיד אלומיניום או נייר אפיה בתבנית על וצמוד לבצק, מניחים מעל שעועית יבשה או אורז כ"משקל", מכניסים לאפיה של 8 דקות, מוציאים ומסירים את הרדיד עם השעועית, מורידים את חום התנור ל-180° ומכניסים שוב לאפיה עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים על רשת, מורחים את ריבת המשמשים על כל שטח התחתית האפויה בעודה חמה, תחתית ודפנות פנימיות, מניחים לצינון.
  6. להכנת הקרם - מרתיחים בסיר את החלב ומקל הוניל.
  7. מוציאים את מקל הוניל ומגרדים לנוזל את גרגרי הוניל.
  8. מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
  9. שופכים מעט מהחלב הרותח לקערת החלמונים, מערבבים היטב.
  10. מעבירים את תערובת החלמונים לסיר ובוחשים, מחזירים לבישול בבחישה עד להסמכה, לא לבשל יתר על המידה!
  11. מצננים, מקררים ללילה במקרר מכוסה בניילון צמוד לקרם.
  12. ניתן להעשיר את הקרם בשמנת מוקצפת, מקציפים את השמנת המתוקה, לקראת אמצע ההקצפה להוסיף את קרם הפטיסרי הקר ומקציפים עד שלקבלת קרם אחיד וחלק.
  13. יוצקים את הקרם לתחתית האפויה המצוננת, מחליקים לגובה שווה.
  14. פורסים את התותים לאורכם, מניחים על הקרם.
  15. מחממים מעט את הריבה להמסה ומצננים, מורחים בעזרת מברשת על התותים לתוספת ברק ושימור התותים.
  16. מאחסנים במקרר עד להגשה, מוציאים מהמקרר 15 דקות לפני ההגשה.
הערות
  • ניתן להכין את הטארט גם עם קרם אינסטנט פודינג - 1 שקית אינסטנט פודינג וניל, 3/4 כוס חלב, 1 מיכל שמנת מתוקה, להקציף יחד עד לקבלת קרם.
  • ניתן להשתמש ב-1 כפית בתמצית וניל טובה במקום מקל הוניל.
  • ניתן להוסיף ולשלב פירות פרוסים אחרים כמו קיווי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
38
ראובן מ. (עורך)
לא הכי מומלץ, רק במקרה חירום. אפשר קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור.
37
אפשר להסמיך את הקרם עם קמח רגיל במקום קורנפלור?
36
ציון 10
הכנתי את העוגה. הוספתי ג'לי מעל התותים, יצא מעולה!!
35
ראובן מ. (עורך)
יש תבניות במיוחד למטרה, עם תחתית נשלפת. או שמשאירים בתבנית עד חיסול הטארט.
34
אני נורא נורא מצטערת על כל השאלות אבל היום אני מכינה את זה יש לי כבר את כל המצרכים. שאלתי: איך אפשר "לשלוף"...»»
33
ראובן מ. (עורך)
הוסיפי אם בא לך, ודווחי מה יצא.
32
ושאלה אחרונה לפני ההכנה...
ניתן להוסיף מלמעלה ג'לי...?
31
ראובן מ. (עורך)
פודינג זה ג'ל בסופו של דבר. אפשר להוסיף ווניל, אם הפודינג לא מכיל אותו כבר.
30
הקרם עם הפודינג יצא יותר סמיך ודורש פחות עבודה מהקרם השני נכון...?
ניתן להוסיף לו כפית תמצית וניל..?
29
הכנתי ויצא מעולה!!! הבעיה היחידה היא שהקרם יצא דליל מאד,הכנתי את הקרם פטיסייר והוספתי אותו ל212 מ"ל קצפת...»»
28
האים ניתן לאפות את קרם הפטיסייר? וכיצד?
27
שאלה כללית - האם ניתן להקפיא קרם פטיסייר? פשוט לפעמים נשארים עם שני חלמונים ממתכון אחר וזה יכול להיות פתרון נפלא...
26
הכנתי....יצא סוף הדרך!!!!!!מתכון מומלץ מאוד!
25
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, ריץ' שמנת לקפה, לא להקצפה.
24
ברנדי (במטבח)
אבי, שלום,
המרשם נראה משההווווווו!
בתשותך מס' 7 כתבת שאפרא להמיר את השמנת המתוקה בריצ' לקפה,...»»
23
ציון 10
אם, אני לא אכין את זה....................................... נראה ממש טעים!!!
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם התותים טריים מאד והציפוי טוב עד 3 ימים.
21
שאלה: כמה זמן פאי כזה מחזיק מעמד במקרר? האם אפשר להכינו יומיים-שלושה מראש?
20
אבי מ. (מקצוענ/ית)
3/4 כוס שמנת מתוקה.

בערך 3/4 כוס דבש.
19
כמה זה בערך 150 גר שמנת מתוקה
(וגם 250 גר דבש)
פשוט הסמיכות שלהם שונה מחלב/מים ראו כל נוזל אחר
17
יש לי משמש בקופסה.
זה ילך טוב במקום התותים?
ומעל אני רוצה להקריש את הסירופ עם הג'לטין....מה אתה אומר?
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל נוזל ניתן להקריש בעזרת ג'לטין, 14 גר' ג'לטין משמשים להקרשה קשה של 1/2 ליטר נוזל וזה יכול להיות כל...»»
15
יש איזושהי דרך לעשות משהו דמוי?
נניח גלטין מומס בסירופ פירות?
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
היה ג'לי כזה, אינני יודע אם זה עדיין קיים לא ראיתי כבר זמן רב.
13
שמעתי שיש דבר כזה גלי בזק שקוף חסר טעם שמשתמשים בהם לציפוי.שמעת על זה?
12
תודה רבה
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
3 אפשרויות:

לשטח ולעטוף בניילון ולהקפיא.

לאפות אפיה עיוורת ולצנן, לעטוף בניילון צמיד...»»
10
היי אבי
הכנתי בצק ל-2 קלתיות מחמאה, אמח וביצה ונשאר לי די הרבה בצק. יש לך רעיון כיצד לנצל את הבצק?
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מומלץ יותר מיומיים שלושה במקרר עטוף בניילון, מעבר לזה הבצק עלול להחמיץ.
8
מה הזמן המקסימלי שהבצק יכול להשאר במקרר,לפניי האפייה?
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, משתמשים בשמנת לקפה ריץ'.
6
האם יש איזו אפשרות לתחליף החלב,בכדיי שהעוגה תהייה פרווה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הקרם צריך להתייצב בקרור, זה לא במרקם של ג'לי אבל קרמי יציב ורך, אם הוא לא מתייצב במקרר יתכן והוא לא בושל מספיק.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט כן.
1
אפשר להשתמש בתחתית פאי מוכנה?

טארט תות שדה בקרם וניל

By Published: טארט במלית קרם פטיסייר ותותים מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לתחתית הטארט:3/4 1 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה1/3 כוס סוכר150 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות1 ביצה2 כפות מים 3 כפות ריבת משמשים מומסת...... Directions:
מחממים תנור ל-200°, מכינים תבנית פאי 24 עמוקה.להכנת התחתית - מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר והחמאה ומפעילים בפולסים עד לקבלת בצק...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר