WAN מפורום מתכונים ב"תפוז"" /> WAN מפורום מתכונים ב"תפוז"" />
Pesto
תפריט
ה', 30 מרץ 2017, 01:55
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לביבות צימוקים וחמוציות בניחוח הדרים

לביבות צימוקים וחמוציות (קראנבריז), מתוקות וטעימות, בין היתר מכילות אורז מבושל שמעניק להן מרקם מיוחד
מתכון של WAN מפורום מתכונים ב"תפוז"    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4514   

לביבות צימוקים וחמוציות בניחוח הדרים
24 מנות
טיגון
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1/2 כוס אורז לא מבושל (120 גר')
1 כוס קמח רגיל מנופה
1 כפית אבקת אפיה.
1/2 כוס סוכר רגיל
2 כפות סוכר דמררה או חום בהיר*
1/2 כפית קינמון או יותר-לפי הטעם
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום (לא חובה)
2 ביצים גדולות מופרדות.
קורט מלח
6 כפות חלב, מים או מיץ
גרידת קליפה מלימון שלם
גרידת קליפה מחצי תפוז
כ-50 גר' צימוקים וחמוציות (קראנבריז)**
*או את כל הכמות בסוכר רגיל
**להשיג בחנויות לפירות יבשים ובמרכולים
דרך הכנה
  1. לנפות יחד את הקמח ואבקת אפיה לקערה.
  2. לבשל את האורז בהרבה מים רגילים עד שהוא מתרכך אך לא דייסתי ולא רך מדי, לסנן מהמים ולשטוף, להשאיר במסננת לקרור מוחלט.
  3. לערבב בקערה את החלמונים עם החלב, להוסיף את הסוכר ולערבב היטב, להוסיף את שאר החומרים היבשים לאט ותוך כדי ערבוב.
  4. להוסיף את האורז המסונן והקר, להוסיף קליפת הדרים וניל ורום.
  5. להקציף חלבונים במקצף ידני לקצף, לקפל את הקצף לתוך התערובת, להוסיף את הצימוקים והחמוציות בקיפול.
  6. לחמם מחבת כבדה או טפלון משומנת קלות, בעזרת כף להניח כמות מהתערובת ולטגן עד להזהבה, להפוך ולטגן מהצד השני.
  7. להוציא לספיגת עודי שמן על נייר מגבת.
  8. ניתן להכין את הלביבות במחבת חשמלית משומנת קלות, לחמם לחום בינוני, להניח בכף  ולכסות במכסה לזמן קצר.
  9. להגשה - עם גבינה מעורבבת עם ריבה, גבינת "דניאלה" או שמנת חמוצה מעורבבת בריבה אדומה חמצמצה.

מתכון וצילום: WAN

הערות
  • ניתן להשתמש בכל פרי יבש קצוץ.
  • ניתן להכין מהתערובת מאפינס, יש להוסיף 1/3 כוס שמן וביצה נוספת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
1
יכול להיות שצריך היה להופיע אורז במצרכים ולא מופיע??

לביבות צימוקים וחמוציות בניחוח הדרים

By Published: לביבות צימוקים וחמוציות (קראנבריז), מתוקות וטעימות, בין היתר מכילות אורז מבושל שמעניק להן מרקם מיוחד
מתכון של WAN מפורום מתכונים ב"תפוז" מאת אבי מ.
0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 24 Ingredients: 1/2 כוס אורז לא מבושל (120 גר')1 כוס קמח רגיל מנופה1 כפית אבקת אפיה.1/2 כוס סוכר רגיל2 כפות סוכר דמררה או חום בהיר*1/2 כפית קינמון או יותר-לפי הטעם1 כפית תמצית וניל...... Directions:
לנפות יחד את הקמח ואבקת אפיה לקערה.לבשל את האורז בהרבה מים רגילים עד שהוא מתרכך אך לא דייסתי ולא רך מדי, לסנן מהמים ולשטוף, להשאיר במסננת לקרור מוחלט.לערבב בקערה את החלמונים ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר