Pesto
תפריט
ב', 24 יול 2017, 17:36
110385 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לביבות מחית תפו"א ורוטב שמנת

לביבות איריות ללא ביצים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6475   

לביבות מחית תפו
24 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 2 קג' תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 200 גר' חמאה
  • 1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות מלח או לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים
  • 250 גר' גבינה צהובה מגורדת
  • פירורי לחם או פנקו (פירורי לחם יפנים)


לרוטב שמנת חמוצה:

  • 400 גר' שמנת חמוצה (2 מיכלים)
  • 1 בצל ירוק פרוס דק מאד
  • 2 כפיות מיץ לימון טבעי
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט פפריקה חריפה או לפי הטעם
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור


 

דרך הכנה
  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם 1 כפית מלח עד להתרככות, מסננים ומצננים מעט, מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות, מניחים בקערה לאידוי הנוזלים.
  2. מועכים את תפוחי האדמה למחית גסה, מוסיפים את שאר החומרים לתפו"א פרט לפירורי הלחם ומועכים למחית אחידה.
  3. מחלקים את התערובת ל-24 חלקים ויוצרים מעין לביבות/קציצות שטוחות, טובלים בפירורי הלחם לציפוי אחיד ומהדקים, מניחים בצלחת ומאחסנים במקרר לשעה.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, טועמים ומוסיפים מלח או פלפל לפי הטעם, מניחים בקרור עד להגשה, מוציאים מהמקרר כ-10 דקות לפני ההגשה.
  5. מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים בלהבה בינונית את הלביבות כ-5 דקות מכל צד עד להשחמה יפה, מוציאים לצלחת על נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.
  6. מגישים בצלחת מרכזית יוצקים מעל את הרוטב או מניחים בצלחות אישיות ויוצקים כף רוטב מעל. 
הערות
המתכון באדיבות healthypotato.com
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
5
ציון 10
אבי שלום.לי יש בעיה עם שום בכל צורה, עם בצל חי והטעם החריף.השאלה שלי היא, אם אני מורידה את המרכיבים האלה...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מומולץ מכיוון שהטגון סוגר את הלביבות במהירות, אין בתערובת ביצים!.
1
האם אפשר לאפות במקום לטגן?

לביבות מחית תפו"א ורוטב שמנת

By Published: לביבות איריות ללא ביצים מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 24 Ingredients: 1/2 2 קג' תפוחי אדמה 1 כפית מלח 200 גר' חמאה 1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה 2 שיני שום כתושות 2 כ...... Directions:
מבשלים את תפוחי האדמה במים עם 1 כפית מלח עד להתרככות, מסננים ומצננים מעט, מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות, מניחים בקערה לאידוי הנוזלים. מועכים את תפוחי האדמה למחית גסה, ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר