Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 05:47
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת זר קרם ופירות

Paris Brest עוגת בצק רבוך במלית קרם ותותים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6265   

עוגת זר קרם ופירות
10 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לבצק הרבוך:
250 גר' חלב
125 גר' חמאה
2 כפיות סוכר
קורט מלח
200 גר' קמח מנופה
6 ביצים
לקרם:
1/4 1 כוסות חלב
מקל וניל חצוי או 1 כפית תמצית ויל
1 חלמון
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
500 גר' שמנת מתוקה

500 גר' תותים

דרך הכנה
  1. להכנת הבצק - מחממים את המים והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, מביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים, מוסיפים לסיר את כל כמות הקמח בבת אחת ובוחשים היטב.
  3. מערבבים במהירות עד לקבלת מסה אחידה הנפרדת מדפנות הסיר, מסירים מהאש, משטחי את כדור הבצק בתחתית הסיר ומניחים לצינון של 10 דקות.
  4. מוסיפים לתערובת את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב להבלעת הביצה בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה, ניתן ורצוי לעשות פעולה זאת בעזרת מיקסר ידני או עומד.
  5. התערובת צריכה להיות בסמיכות כזאת שהתערובת נופלת בגושים מכף, יתכן ולא יהיה צורך בביצה השישית.
  6. מחממים את התנור ל-200°.
  7. מסמנים עיגול בקוטר 24-25 ס"מ על נייר אפיה, מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק בקוטר 14 מ"מ, או לשקית ניילון חזקה וקוטמים את קצה השקית.
  8. מזלפים טבעת ראשונה בצמוד לסימון על הנייר, מזלפים טבעת שנייה פנימית (בתוך הראשונה), מזלפים טבעת שלישית מעל ובין שתי הטבעות (כשכבה שניה מעל ובחיבור שבין הטבעות הקודמות).
  9. מורחים בעדינות המעט ביצה טרופה ומכניסים לאפיה של 40 דקות או עד להשחמה ותפיחה יפה של המאפה, לא פותחים את דלת התנור בחצי השעה הראשונה לאפיה.
  10. מוציאים וצננים מעט, חוצים את הטבעת לרוחבה, הופכים ומניחים על נייר האפיה ומחזירים לתנור לעוד מספר דקות לייבוש פנים המאפה.
  11. להכנת הקרם - מרתיחים בסיר את החלב ומקל הוניל.
  12. מוציאים את מקל הוניל ומגרדים לנוזל את גרגרי הוניל.
  13. מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והקמח.
  14. שופכים מעט מהחלב הרותח לקערת החלמונים, מערבבים היטב.
  15. מעבירים את תערובת החלמונים לסיר ובוחשים, מחזירים לבישול בבחישה עד להסמכה, לא לבשל יתר על המידה!
  16. מצננים, מקררים ללילה במקרר מכוסה בניילון צמוד לפני הקרם.
  17. מקציפים את השמנת המתוקה, לקראת אמצע ההקצפה מוסיפים את הקרם ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  18. שוטפים את התותים ומייבשים, מסירים את העוקצים וחוצים את התותים.
  19. מזלפים או מורחים את הקרם על בסיס המאפה, מניחים חצאי תותים בצפיפות על הקרם, מזלפים את יתרת הקרם מעל התותים ומכסים במחצית השניה של המאפה.
  20. מפזרים מעט אבקת סוכר מעל ומקשטים בתותים שלמים נוספים.
הערות
  • ניתן להכין את המאפה עם מים ומרגרינה למאפה פרווה.
  • ניתן להחליף את הקרם בקרם אינסטנט פודינג עם שמנת מתוקה או צמחית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
תיקנתי לו את השגיאות ופירטתי
3
אפשר לפרט את סעיף 8?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להשתמש באבקת "מקצפת" עם חלב ולהשתמש בתחליף סוכר.
1
אפשר משהו יותר דיאטטי במקום שמנת מתוקה?

עוגת זר קרם ופירות

By Published: Paris Brest עוגת בצק רבוך במלית קרם ותותים מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לבצק הרבוך: 250 גר' חלב 125 גר' חמאה 2 כפיות סוכר קורט מלח 200 גר' קמח מנופה 6 ביצים לקרם: ...... Directions:
להכנת הבצק - מחממים את המים והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, מביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים, מוסיפים לסיר את כל כמות הקמח בבת אחת ובוחשים היטב. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר