Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 04:19
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אצבעות מוצרלה ורטבים

אצבעות מוצרלה בציפוי פריך ו-4 רטבים לבחירה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11546   

אצבעות מוצרלה ורטבים
4 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
500 גר' גבינת מוצרלה*
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אבקת חרדל
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
* ניתן להשמש גם בגבינת עמק או קשקבל
דרך הכנה
  1. מוציאים את כדורי המוצרלה מהנוזלים ומייבשים, חותכים את הכדורים לרצועות בעובי 1X1 ס"מ.
  2. מניחים את הקמח בקערה, מניחים את פירורי הלחם בקערה נוספת, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, את הביצים טורפים בקערה נוספת.
  3. טובלים את רצועות הגבינה בקמח לציפוי ומנערים את העודפים, טובלים בביצה הטרופה ומייד בתערובת פירורי הלחם, מניחים על צלחת בצד עד לסיום ציפוי כל הרצועות.
  4. חוזרים על פעולת הטבילה בביצה ובפירורי הלחם שוב, מניחים בצלחת ומעבירים למקפיא לשעתיים.
  5. מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת, מטגנים את הרצועות עד להזהבה מכל הצדדים, לא מעבר לכך שכן הגבינה תתחמם ותפרוץ החוצה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
  6. מגישים חם עם אחד מהרטבים.

רוטב חרדל:
1/2 כוס יוגורט
1/2 כוס מיונז
2 כפות חרדל
2 כפיות חרדל גס
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, לטעום ולתבל במלח ופלפל לבן לפי הטעם.

רוטב שמנת חמוצה:
1 כוס שמנת חמוצה
4 כפות עירית קצוצה דק
1 כף בצל יבש קצוץ דק מאד
1/2 כפית טימין יבש
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם ולהניח לספיגת טעמים לשעה.

רוטב שמנת חמוצה וצ'ילי מתוק:
1 כוס שמנת חמוצה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף בצל יבש קצוץ דק מאד
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם ולהניח לספיגת טעמים לשעה.

רוטב אדום:
1/2 כוס קטשופ
1 כף רוטב ווסטרשיר
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות עירית קצוצה
2 טיפות טבסקו
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם.

הערות
  • להקפיד לא לטגן יתר על המידה אחרת הגבינה תפרוץ מהמעטפת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ראובן מ. (עורך)
אפשר להחליף את השמנת במיונז ולוותר על מרכיבים חריפים ("פיקנטי").
6
שלום רב רציתי לדעת אם יש רוטב חלבי או פרווה לא פיקנטי ובטעם עדין ללא שמנת חמוצה?
4
ראובן מ. (עורך)
לא ממש. את יכולה להתנסות ולדווח. אם הבעיה בגלוטן, יש תצורה נטולת גלוטן (glutenfree.co.il) או בחנויות טבע.
3
אפשר להחליף במשהו את פרורי הלחם?
2
אפשר להכין את האצבעות ולשמור במקפיא יום שלם ?
1
שונט (מקצוענ/ית)
מתכון מענין ינוסה ואחזור אם דיווח תודה

אצבעות מוצרלה ורטבים

By Published: אצבעות מוצרלה בציפוי פריך ו-4 רטבים לבחירה מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 500 גר' גבינת מוצרלה*3/4 כוס קמח3 ביצים1 כוס פירורי לחם1/2 כפית בזיליקום יבש1/4 כפית אבקת חרדל1/4 כפית פפריקה מתוקה1/2 כפית אבקת שום1/2 כפית מלח* ...... Directions:
מוציאים את כדורי המוצרלה מהנוזלים ומייבשים, חותכים את הכדורים לרצועות בעובי 1X1 ס"מ.מניחים את הקמח בקערה, מניחים את פירורי הלחם בקערה נוספת, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, את...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר