Pesto
תפריט
א', 25 יונ 2017, 15:12
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שקדים ופולנטה

עוגת שקדים איטלקית לחה משודרגת עם קמח תירס, מתכון של רות רוג'רס - "ריבר קפה"    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7227   

עוגת שקדים ופולנטה
10 מנות
אפיה
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות
 
מרכיבים

450 גר' שקדים מולבנים
450 גר' סוכר (1/4 2 כוסות)
450 גר' חמאה רכה
6 ביצים
4 כפות מיץ לימון טבעי
2 כפות גרידת קליפת לימון צהוב
225 גר' קמח תירס צהוב

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, משמנים היטב תבנית 24 עם תחתית קבועה, מניחים נייר אפיה בתחתית ומשמנים אותו
  2. מכניסים את השקדים למעבד מזון ומעבדים לפירורים דקים מאד, אך לא לאבקה.
  3. בקערה גדולה מקציפים את החמאה לריכוך, מוסיפים את הסוכר ומקציפים לתערובת בהירה וקלה.
  4. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים ידנית, מקציפים מעט.
  5. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה.
  6. מוסיפים את גרידת קליפת הלימון והמיץ ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את קמח התירס ומערבבים.
  8. משטחים את התערובת בתבנית ומחליקים.
  9. אופים כ-45 דקות עד להשחמה קלה בלבד.
  10. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית של רשת, הופכים על צלחת הגשה ומסירים את הנייר.
  11. מגישים בטמפרטורת החדר ומזלפים מעט ליקר שקדים מעל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
לא ממש. עדיף לבחור עוגה בחושה על בסיס שקדים (להוסיף אליה)
1
אפשר להמיר לקמח רגיל אולי?

עוגת שקדים ופולנטה

By Published: עוגת שקדים איטלקית לחה משודרגת עם קמח תירס, מתכון של רות רוג'רס - "ריבר קפה" מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 450 גר' שקדים מולבנים450 גר' סוכר (1/4 2 כוסות)450 גר' חמאה רכה6 ביצים4 כפות מיץ לימון טבעי2 כפות גרידת קליפת לימון צהוב225 גר' קמח תירס צהוב...... Directions:
מחממים את התנור ל-160°, משמנים היטב תבנית 24 עם תחתית קבועה, מניחים נייר אפיה בתחתית ומשמנים אותומכניסים את השקדים למעבד מזון ומעבדים לפירורים דקים מאד, אך לא לאבקה.בקערה גדו...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר