Pesto
תפריט
ו', 19 אוק 2018, 06:42
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגה שוקולד ברוטב

עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד בתחתית התבנית, את העוגה הזאת לא פורסים, נוטלים עם כף לצלחת הגשה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9990   

עוגה שוקולד ברוטב
6 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עוגות» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים

125 גר' קמח
קורט  מלח
60 גר ' סוכר
2  כפיות אבקת אפיה
2 כפות קקאו
120 מיל' חלב
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לרוטב:
180 גר' סוכר חום בהיר
2 כפות קקאו
250 מיל' מים רותחים

דרך הכנה
  1. משמנים תבנית שטוחה חסינת חום בנפח 1/2 1 ליטר – תבנית פיירקס בגודל 25X25 או דומה עגולה.
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה, הקקאו והמלח לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  3. בקערה נוספת מערבבים את החלב, החמאה המומסת, הביצה ותמצית הוניל.
  4. מערבבים את שתי התערובות ויוצקים לתבנית ומחליקים.
  5. עד לשלב זה ניתן להכין את העוגה, לכסות בניילון צמיד ושמור במקרר עד 24 שעות.
    מחממים את התנור ל-180°.
  6. מפזרים מעל העוגה את הסוכר והקקאו, יוצקים מעל את המים הרותחים ומכניסים לאפיה של  45 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע.
  7. מוציאים ומצננים מעט.
  8. מגישים עם כף גדולה מנה לצלחת עם הרוטב בתחתית התבנית מניחים כדור גלידת וניל או קצפת ליד.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט כן, רצוי להחליף את החלב בשמנת לקפה ריץ' אבל ניתן גם רק עם מים.
5
האם אפשר להכין את העוגה בצורה שתהיה פרווה?? במקום חלב מים ובמקום חמאה מרגרינה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זה לא נאמר בכעס חס וחלילה, חיפשתי אולי?...גם אני יכול לטעות, התערובת הראשונה סמיכה ובאפיה תופחת, הרוטב נשאר מתחת.
3
תודה על התשובה.
אני מאוד מצטערת על שהעזתי להשתמש במונח שלא רשום במתכון ('בלילה')... לעניות דעתי,...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
איפה כתוב בלילה?

משטחים את התערובת בתבנית, מפזרים את הסוכר והקקאו ויוצקים את המים החמים מעל.
עוגה שוקולד ברוטב By , 2005-12-12T11:12:31+02:00 עוגה שוקולד ברוטב עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד בתחתית התבנית, את העוגה הזאת לא פורסים, נוטלים עם כף לצלחת הגשה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 125 גר' קמחקורט  מלח60 גר ' סוכר2  כפיות אבקת אפיה2 כפות קקאו120 מיל' חלב50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת1 ביצה1/2 כפית תמצית וניללרוטב:... Instructions: משמנים תבנית שטוחה חסינת חום בנפח 1/2 1 ליטר – תבנית פיירקס בגודל 25X25 או דומה עגולה.מנפים את הקמח, אבקת האפיה, הקקאו והמלח לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.בקערה נוספת מערב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר