Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 04:36
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

נגיסי עוף ברוטב שום

נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11882   

נגיסי עוף ברוטב שום
4 מנות
טיגון עמוק
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» מתאבנים
 
מרכיבים

750 גר' חזה עוף
קמח
לבלילה:
1 כוס קמח תופח
2 ביצים
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
מים
לרוטב שום:
1/4 כוס מים חמים
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס חומץ רגיל
1/2 כוס מים קרים
1/2 כפית מלח
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)
1/2 בצל ירוק קצוץ דק

דרך הכנה
  1. מכינים תחילה את הרוטב, מערבבים את הדבש ו-1/4 כוס המים החמים עד להמסה מוחלטת, מוסיפים את החומץ, השום הכתוש והמים הקרים, מערבבים היטב, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומניחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  2. מיבבשים היטב את חזה העוף, חותכים לקוביות בעובי 3 ס"מ,  מניחים מעט קמח בקערה מוסיפים את קוביות העוף מערבבים מעט לכיסוי הקוביות, מנערים מעודפים מניחים בצלחת בצד.
  3. מכינים את הבלילה, מערבבים בקערה את הביצים עם מעט מים, מוסיפים את  הקמח בבחישה לקבלת תערובת ללא גושים, מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים, מוסיפים מעט מים ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם דייסה סמיכה, מוסיפים מעט מים בכל פעם, מניחים למנוחה של 10 דקות.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק, נועצים קיסם בקובית עוף, טובלים בבלילה וומורידים לאט לשמן, מטגנים רק עד להזהבה יפה, מוציאים בכף מסננת על נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.
  5. ניתן להכין את הנגיסים מראש ולשמור בתנור ב-100° לפני ההגשה בלווית הרוטב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ראובן מ. (עורך)
את יכולה להוסיף מעט עמילן ולבשל עד להסמכה הרצויה או להוריד מים ולהמיס את הדבש במיקרו. יותר מדי מים לדעתי...
8
ראובן מ. (עורך)
ניתן לחפש מתכון אחר/דומה עם דגים. במקרה הזה - לא מתאים.
7
שאלה נוספת, האם ניתן להחליף את העוף בסוג של פילה דג? איזה?
6
ראובן מ. (עורך)
אפשר לוותר
5
האם ניתן לוותר על הדבש או להשתמש במוצר כלשהו ללא סוכר ?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
רוטב גריל, רוטב חמוץ מתוק, סלסה ואפילו סתם קטשופ.
3
איזה רוטב אחר יכול להתאים?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מבשלים את חזה העוף, קוביות העוף מטוגנות בבלילה בשמן עמוק.
1
לא צויין אם יש צורך לבשל את החזה עוף לפני הטבילה בבלילה .
האם צריך חזה עוף מבושל או חי?

נגיסי עוף ברוטב שום

By Published: נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 750 גר' חזה עוףקמחלבלילה:1 כוס קמח תופח2 ביצים1 כף שמן1/2 כפית מלחמיםלרוטב שום:1/4 כוס מים חמים1 כף דבש...... Directions:
מכינים תחילה את הרוטב, מערבבים את הדבש ו-1/4 כוס המים החמים עד להמסה מוחלטת, מוסיפים את החומץ, השום הכתוש והמים הקרים, מערבבים היטב, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומניחים כשעה בטמפרטורת החדר....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר