Pesto
תפריט
ב', 20 פבר 2017, 17:50
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינת מסקרפונה

עוגת גבינה אפויה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 18524   

עוגת גבינת מסקרפונה
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

לתחתית:
250 גר' עוגיות
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה מומסת
למלית:
250 גר' גבינת לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל*
4 ביצים
400 גר' גבינת מסקרפונה*

דרך הכנה
  1. שוברים את העוגיות ומכניסים למעבד מזון עם הסוכר והקקאו, מעבדים במספר פולסים עד לקבלת פירורים, מעבירים לקערה.
  2. יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לתבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית עם נייר אפיה בתחתית, מהדקים לתחתית ועל 3/4 גובה הדפנות, עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום תחתית ודפנות לאטימה ומניחים בצד.
  3. מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית נוספת אטומה, גדולה מתבנית 24.
  4. בקערה גדולה מקציפים קלות את הגבינה הלבנה עם הסוכר ותמצית הוניל, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית האפיה ומחליקים, מניחים בתבנית הנוספת ויוצקים מים רותחים מסביב עד לגובה 2/3 גובה תבנית העוגה.
  6. מכניסים לאפיה של שעה בשלב המרכזי של התנור, אם קרום העוגה משחים מניחים רדיד אלומיניום מעל בתבנית.
  7. מוציאים מהתנור, העוגה תהיה עדיין רוטטת במרכזה, היא תתיצב בצינון והקרור.
  8. מוציאים את התבנית מתבנית המים ומצננים לחלוטין על רשת.
  9. שומרים במקרר עד להגשה, מוציאים מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה.
הערות
  • גבינת מסקרפונה של "מחלבות גד" למשל.
  • לעוגת בטעם לימוני - להחליף את תמצית הוניל ב-2 כפות מיץ לימון טרי ולהוסיף כפית גרידת קליפת לימון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
15
אני נוהגת לתבל עוגות גבינה במעט קינמון, משתלב נפלא בעוגות גבינה. אבל, בלי להגזים טעם הקנמון לא אמור להשתלט על העוגה!!!!
14
ציון 10
אני נוטה לאפות עוגות רבות אך זאת קיבלה את התואר"מצטיינת". זאת העוגה הכי טעימה שטעמתי מימיי. עשיתי אותה...»»
13
ראובן מ. (עורך)
עוגיות "אוריאו" ואחרות בעלות מירקם דומה, או פירורי בסקוויט.
12
שלום, אני רוצה לנסות את העוגה. אבל לפני כן - איזושהי המלצה לגבי עוגיות לתחתית?
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן.
10
האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?
9
תודה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה פירוש מתי? יוצקים את התערובת על הפירורים המהודקים בתבנית בדיוק כפי שכתוב.
7
לא הבנתי מתי מערבבים או יוצקים את התערובת מעל לפרורים,לא ברור
5
אתה ענית לי בתשובתך שניתן לערבב שמנת מתוקה אם גבינת שמנת כתחליף לגבינת מסקרפונה.אפטר אורית.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
איפה ראית במתכון שמנת מתוקה?

כתוב במפורש גבינת 9%!
3
שמנת מתוקה מוקצפת או לא מוקצפת? והכוונה לגבינה רגילה כמו סקי 5% או 9% או גבינת שמנת באחוזים גבוהים כמו 30%?אפטר אורית
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן לערבב גבינת שמנת עם שמנת מתוקה כתחליף לגבינת מסקרפונה, לכל 250 גר' גבינת שמנת להוסיף 3-4 כפות שמנת מתוקה ולערבב.
1
יש תחליף למסקרפונה האם אפשר גבינה לבנה לאפיה ? תודה אפטר אורית

עוגת גבינת מסקרפונה

By Published: עוגת גבינה אפויה מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית:250 גר' עוגיות2 כפות קקאו3 כפות סוכר100 גר' חמאה מומסתלמלית:250 גר' גבינת לבנה 9%3/4 כוס סוכר2 כפיות תמצית ו...... Directions:
שוברים את העוגיות ומכניסים למעבד מזון עם הסוכר והקקאו, מעבדים במספר פולסים עד לקבלת פירורים, מעבירים לקערה.יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לתבנית 24 עם...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר