Pesto
תפריט
א', 25 יונ 2017, 15:06
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פנטונה

עוגת שמרים איטלקית עשירה עם צימוקים ופירות מסוכרים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6734   

פנטונה
10 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

3/4 כוס + 2 כפות חלב חמים(225 מיל')
3 כפיות שמרים יבשים
350 גר' (1/2 2 כוסות) קמח
100 גר' חמאה רכה
1/2 כפית מלח
3 חלמונים
5 כפות סוכר
1/4 כוס קליפות הדרים מסוכרות קצוצות
1/4 כוס צימוקים
1 כפית גרידת קליפת לימון
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
1 כפית תמצית וניל

דרך הכנה
  1. ממיסים בקערה את השמרים בחלב, מניחים לתסיסה של 7 דקות.
  2. בקערה נוספת מנפים את הקמח והמלח, יוצרים גומה, יוצקים לתוכה את תערובת השמרים, מערבבים עם מעט מהקמח לתערובת שמרים סמיכה במרכז הגומה ומניחים לתסיסה של 10 דקות.
  3. מתחילים לערבב ידנית או בעזרת וו הלישה במיקסר 3 דקות עד לקבלת בצק רך, מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה של 30 דקות.
  4. מכינים תבנית לעוגה, הפנטונה נאפית בד"כ בתבנית מיוחדת גבוהת דפנות, אם אין יוצרים דפנות גבוהות בתוך תבנית 22 עם נייר אפיה משומן ובגובה 10 ס"מ.
  5. מערבבים שוב את הבצק בקערה, מוסיפים את החלמונים, החמאה, הסוכר ושאר התוספות, לשים עוד 3 דקות.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  7. לפני תום התפיחה מערבבים חלמון נוסף עם כף מים פושרים, מורחים את העוגה מעל, מבצעים חתך בצורת X בכיפת העוגה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-46 דקות או עד שקיסם ארוך הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  9. מוציאים ומצננים על רשת, מפזרים אבקת סוכר מעל.
הערות
  • הכמות היא לתבנית 20-22 עם שוליים מוגבהים, לתבנית גדולה יש להכפיל כמויות.
  • לאחר הצינון המלא יש לשמור את העוגה עטופה למניעת התייבשות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
הסיבה אינה גורפת, ותלויה בכמה פרמטרים.
חפשי תחת "מידע והדרכה" במנוע החיפוש באתר אחר משפטי המפתח...»»
4
ראובן מ. (עורך)
שקיעה יכולה לקרות מכמה סיבות, כמו תפיחת יתר או זעזועים בחום או התפסות של המרקם בשולי התבנית. ראי בנוסף...»»
3
COOKIES (מנוסה)
אפיתי את העוגה פעמיים הטעם יצא מאוד קרוב למקור.האם התמונה זה מה יצא לך?
אצלי העוגה שקעה באמצא למרות...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נכון, קליפות הדרים מסוכרות, תוקן.
1
אבי, קליפות הדרים - הכוונה לקליפות מסוכרות,

נכון ?

פנטונה

By Published: עוגת שמרים איטלקית עשירה עם צימוקים ופירות מסוכרים מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 3/4 כוס + 2 כפות חלב חמים(225 מיל')3 כפיות שמרים יבשים350 גר' (1/2 2 כוסות) קמח100 גר' חמאה רכה1/2 כפית מלח3 חלמונים5 כפות סוכר1/4 כוס קליפות הדרים מסוכרות...... Directions:
ממיסים בקערה את השמרים בחלב, מניחים לתסיסה של 7 דקות.בקערה נוספת מנפים את הקמח והמלח, יוצרים גומה, יוצקים לתוכה את תערובת השמרים, מערבבים עם מעט מהקמח לתערובת שמרים ס...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר