Pesto
תפריט
א', 21 אוק 2018, 03:42
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סורבה משמשים בסלסלת טוויל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5499   

סורבה משמשים בסלסלת טוויל
8 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» בוקר - בראנץ
 
מרכיבים
לסלסלת טוויל
2 חלבונים
50 גר' אבקת סוכר מנופה
30 גר' אורז טחון
30 גר' קורנפלור
30 גר' קמח מנופה
30 גר' חמאה מומסת
1/2 כפית תמצית וניל

לסורבה משמשים
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
500 גר' משמשים בשלים מגולענים
3 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות וודקה
דרך הכנה

מחממים את התנור לחום גבוה(220-200), מסמנים עיגולים בקוטר 7 ס"מ על נייר אפיה, הופכים את הנייר ומניחים על תבנית תנור הפוכה.
מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את האורז הטחון, הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את החמאה ותמצית הוניל ומערבבים, התערובת חייבת להיות חלקה.

מעבירים את התערובת לשקיות זילוף מנייר אפיה, קוטמים את הקצה לקבלת פיה בקוטר 3 מ"מ, מזלפים פסים מקבילים בתוך מסגרת העיגולים המסומנים, מזלפים פסים נוספים בזוית לפסים הקודמים, מזלפים מסגרת בהיקף העיגול.

מכניסים לאפיה של 2 דקות, בעזרת מרית משחררים את הבצק מהנייר ומניחים שוב, מכניסים שוב לאפיה של 2 דקות בערך או עד ששולי הבצק משחימים, מוציאים ומניחים כל עיגול על קערית הפוכה ומהדקים לקערית, אם הבצק התקשה מחזירים למספר שניות לחימום וריכוך בתנור, מכינים בדרך זו מספר סלסלות על תבנית אחת בלבד בתנור, אין להשתמש באפית טורבו, מניחים לצינון.

לסורבה משמשים:
מבשלים וממיסים את הסוכר במים עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 6 דקות ברתיחה קלה, מסירים מהאש ומצננים לחלוטין כשלוש שעות.
יוצקים 3 כוסות סירופ ואת הוודקה(את השארים שומרים בצנצנת במקרר לשימוש אחר) לקערת מעבד מזון, מוסיפים 350 גר' משמשים ומעבדים למחית חלקה, מצננים את המחית במקרר שעתיים.

את יתרת המשמשים קוצצים דק ומוסיפים עם המחית למכונת גלידה ומעבדים עד למרקם של סורבה לפי הוראות היצרן.

להכנה ללא מכונה, יוצקים את כל התערובת לכלי פלסטיק עמיד בהקפאה, מכסים ומכניסים למקפיא ל-45 דקות, מוציאים ומגרדים את התערובת בשולי התבנית עם שאר התערובת ומכניסים שוב למקפיא, חוזרים על התהליך מספר פעמים עד לקבלת תערובת סורבה אחידה, מכסים ושומרים בהקפאה, לשימוש מוציאים למספר דקות מהמקפיא ומניחים לריכוך קל.

להגשה מניחים סלסלה בצלחת הגשה, מניחים בתוכה 2 כדורי סורבה ומקשטים בעלי נענע, מגישים מייד.
 

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, בכלי אטום טוב, 30 גר' קמח, אורז טחון, אבקת סוכר = 3 כפות כ"א, מדויק 8 גר' לכף אבל אין ממש משמעות.
1
אבי האם אפשר לשמור את הסלסלאות בכלי סגור לכמה ימים?
וכמה זה בכפות 30 גר'?
סורבה משמשים בסלסלת טוויל By , 2005-03-28T21:16:05+02:00 סורבה משמשים בסלסלת טוויל Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: - לסלסלת טוויל 2 חלבונים50 גר' אבקת סוכר מנופה30 גר' אורז טחון30 גר' קורנפלור30 גר' קמח מנופה30 גר' חמאה מומסת1/2 כפית תמצית וניללסורבה משמשי... Instructions: מחממים את התנור לחום גבוה(220-200), מסמנים עיגולים בקוטר 7 ס"מ על נייר אפיה, הופכים את הנייר ומניחים על תבנית תנור הפוכה.מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר