Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 20:20
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי מוס שוקולד

תחתית אגוזים ומלית שוקולד במרקם מוס

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10531   

פאי מוס שוקולד
8 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים

לתחתית:
150 גר' אגוזים קלויים
4 כפות סוכר
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
1/4 כוס חלב
2 כפיות אבקת ג'לטין
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
250 גר' שוקולד מריר מומס
1 כפית תמצית וניל
250 גר' שמנת מתוקה

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-200°.
  2. מניחים את האגוזים בקערת מעבד מזון, מפעילים בשניים שלושה פולסים קצרים, מוסיפים את הסוכר וחמאה המומסת ומעבדים שוב בפולסים לתערובת  פירורית אחידה.
  3. משטחים את התערובת על תחתית ודפנות תבנית פאי עם תחתית מתפרקת בגודל 24.
  4. מכניסים לאפיה של 8 דקות או עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
  5. מפזרים את הג'לטין על 1/4 כוס החלב ומניחים 5 דקות לריכוך, ממיסים בכלי כפול או במיקרוגל להמסה מושלמת, מניחים בצד.
  6. בכלי כפול מניחים את הביצים והסוכר ומחממים בבחישה עד להתעבות התערובת (80° במדידת מד חום), להזהר שלא לבשל את הביצים.
  7. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה וצוננת.
  8. מוסיפים את הג'לטין המומס ומקציפים עוד מספר שניות, מוסיפים את השוקולד ומקפלים לתערובת.
  9. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת.
  10. יוצקים את התערובת לתחתית האפויה והקרה, מחליקים לשכבה קמורה מעט במרכז, מחליקים ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
  11. שומרים את הפאי במקרר, מוציאים 10 דקות להגשה בטמפרטורת החדר.
הערות
  • ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים או במספר סוגים יחד.
  • חימום הביצים נעשה במיוחד למטרות עיקור, אם מקור הביצים אמין ניתן להפריד את הביצים, לערבב את החלמונים עם השוקולד והג'לטין, להקציף חלבונים עם הסוכר ולקפל לתערובת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
קצפת צמחית "להקצפה"
5
הי אבי, האם ניתן להמיר את השמנת המתוקה בצמחת להפיכת המתכון לפרווה? האם זה יפגע במוס?
ומעבר לזה, אתר מדהים!!!
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא שכחתי כלום, כתוב בסיף 8.
3
שכחת את השוקולד בהוראות
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, כאן.
1
אבי האם יש מתכון למוס שוקולד ללא ביצים

פאי מוס שוקולד

By Published:

תחתית אגוזים ומלית שוקולד במרקם מוס

מאת אבי מ.
0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לתחתית:150 גר' אגוזים קלויים4 כפות סוכר50 גר' חמאה או מרגרינה מומסתלמלית:1/4 כוס חלב2 כפיות אבקת ג'לטין2 ביצים1/2 כ...... Directions:
מחממים את התנור ל-200°.מניחים את האגוזים בקערת מעבד מזון, מפעילים בשניים שלושה פולסים קצרים, מוסיפים את הסוכר וחמאה המומסת ומעבדים שוב בפולסים לתערובת  פירורית אחידה.משטחים א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר