Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:12
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חזה עוף על מצע ירקות במרינדה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14721   

חזה עוף על מצע ירקות במרינדה
4 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

למרינדה:
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף שמן זית (לטיגון)
1 גבעול טימין טרי או 1/2 כפית יבש
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
1/4 כוס שמן זית טוב
1 כף שמן אגוזי לוז*
1 כף מיץ לימון טבעי
מלח ופלפל לפי הטעם
לירקות:
4 כפות שמן זית
1/2 ראש סלרי קטן קלוף
1 קולרבי קטן קלוף**
1 שומר קטן
20 בצלי פנינה קלופים
30 פטריות שמפיניון שלמות קטנות מאד
חופן גזר גמדי מהקפאה, מופשר
4 חזות עוף שלמים ללא עצמות עם העור
1 כפית מלח או לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

דרך הכנה
  1. מכינים את המרינדה תחילה, מחממים את השמן (1 כף) במחבת ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הטימין ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד דקה תוך גירוד תחתית המחבת, מוסיפים את שאר החומרים כולל השמנים ומערבבים, מתבלים במלח ופלפל גרוס, מבשלים דקה ומסירים מהאש לצינון.
  2. חותכים את שורש הסלרי והקולרבי לרצועות אחידות מניחים בקערה, מסירים מהשומר את העלים החיצוניים, מסירים את הבסיס והעלים וחוצים, פורסים לפרוסות בעובי הסלרי והקולרבי ומעבירים לקערה.
  3. טובלים את בצלי הפנינה במים רותחים ל-2 דקות, מסננים ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הפטריות והגזר.
  4. מחממים את השמן (לירקות) במחבת גדולה, מוסיפים את הירקות ומטגנים בערבוב 7 דקות עד לתחילת התרככות, מסירים מהאש ויוצקים עליהם 3/4 מכמות המרינדה, מערבבים ומניחים לספיגת טעמים בטמפרטורת החדר כשעתיים.
  5. מחממים שמן במחבת, מתבלים במלח ופלפל גרוס את חזות העוף ומטגנים מצד העור תחילה, 3-4 דקות מכל צד או לפי הטעם, מסירים מהאש ומתבלים שוב במעט מלח ופלפל גרוס.
  6. מחלקים את הירקות בין 4 צלחות הגשה, מניחים במרכז כל צלחת, מניחים מעל את חזה העוף כשהוא שלם או פרוס, מזלפים מעל מיתרת נוזל המרינדה ומגישים.
הערות
  • כשאין קולרבי ניתן להשתמש בליבת כרובית או ברוקולי קלופה וחתוכה.
  • ניתן להחליף את שמן אגוזי הלוז בשמן אגוזים אחר או תירס/חמניות/שמן זית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
נותן 10 היה מטורף תודה רבה....והאם אפשר אורגנו במקום טימין??
1
ציון 10
אוי, כמה שזה טעים. הכנתי ולא נישאר כלום. גם הבררנים טרפו. תודה על עוד מתכון מעולה.

חזה עוף על מצע ירקות במרינדה

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: למרינדה:1 בצל קטן קצוץ דק1 כף שמן זית (לטיגון)1 גבעול טימין טרי או 1/2 כפית יבש2 כפות חומץ בלסמי1 כף דבש1/4 כוס שמן זית טוב1 כף שמן אגוזי ...... Directions:
מכינים את המרינדה תחילה, מחממים את השמן (1 כף) במחבת ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הטימין ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד דקה תוך גירוד תחתית המחבת, מוסיפים את שאר החומר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר