Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 05:40
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כדורי בשר ברוטב

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 25724   

* תמונה להמחשה
כדורי בשר ברוטב
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות
ציון גולשים: 9.3
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

500 גר' בשר מעורב טחון – בקר, הודו או עוף
1 בצל בינוני מגורד
2 שיני שום כתושות
3 כפות צנוברים קלויים קצוצים דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
2 כפות פירורי לחם*
קמח לקימוח
לרוטב:
4 כפות שמן זית או קנולה
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות בינוניות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס יין לבן יבש או מים
1 כף אבקת מרק, עוף בשר או ירקות
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כוס אפונה ירוקה

דרך הכנה
  1. מניחים את הבשר בקערה, מוסיפים את כל החומרים פרט לקמח ולשים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ בעזרת ידיים רטובות, מניחים במגש ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מכינים את הרוטב, מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את השום ומערבבים בטיגון של דקה, מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, היין, אבקת המרק והתבלינים ומערבבים.
  3. מבשלים עד להתרככות העגבניות והגזר, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, אם יש צורך מוסיפים מעט סוכר, מוסיפים את האפונה ומבשלים עד להתרככות האפונה.
  4. מוציאים את כדורי הבשר מהמקרר, מגלגלים בקמח ומנערים עודפים, מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים.
  5. מעבירים את הכדורים לרוטב ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות, אם יש צורך מוסיפים מעט מים, הרוטב צריך להיות מעט סמיך.
הערות
  • ניתן להחליף את פירורי הלחם בפרוסת חלה שהורטבה ונסחטה, מפוררת.
  • לפסח - להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה או בתפו"א בינוני מבושל ומעוך ולטגן ישירות ללא קימוח הקציצות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
ציון 8
יצא מאוד טעים
9
ראובן מ. (עורך)
סוכר קיים במזון, ופסיכולוגית יש כאלה שזה לא מתחבר להם עם דבר שאינו קינוח או ממתק. לא כך. הוא משמש לאיזון...»»
8
ראובן מ. (עורך)
אף אחד מהם אינו הכרחי. ענין של טעם ואת מי מאכילים עם התוצאה.
7
האם ניתן לוותר על הצנוברים או להליף אותם במשהו אחר ?
ומה לגבי האורגנו והבזיליקום ? הכרחי ?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, קישואים, דלעת, בטטות.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, להניח לא הקימוח ברוטב החם ולבשל.
3
שבת שלום. האם אפשר להמנע מטיגון כדורי הבשר? ולהעביר אותם ישר לתוך הרוטב?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
אינני יודע למה את מתכוונת "רוטב", זאת לא כמות של מרק, כוס נוזלים והעגבניות שיתרככו זה מספיק לרוטב הזה,...»»
1
אני רוצה להבין.מכוס מים אחת יהיה כל כך הרבה רוטב?

כדורי בשר ברוטב

By Published: מאת אבי מ. 4.65 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 500 גר' בשר מעורב טחון – בקר, הודו או עוף 1 בצל בינוני מגורד 2 שיני שום כתושות 3 כפות צנוברים קלויים קצוצים דק 1 כף פטרוזיליה קצוצה 1 כף רוטב סויה...... Directions:
מניחים את הבשר בקערה, מוסיפים את כל החומרים פרט לקמח ולשים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ בעזרת ידיים רטובות, מניחים במגש ומעבירים למקרר לשעה....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר