Pesto
תפריט
א', 25 יונ 2017, 15:18
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מוס שוקולד לבן

מוס שוקולד לבן בין שכבות עוגת שוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 22509   

עוגת מוס שוקולד לבן
10 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לעוגה:
1/3 כוס קקאו
3/4 כוס מים רותחים
6 ביצים מס' 1
3/4 1 כוסות סוכר
2 כוסות +2 כפות קמח תופח
למוס שוקולד לבן:
2 כפיות אבקת ג'לטין
1/4 כוס חלב
300 גר' שוקולד לבן קצוץ
2 כפות ליקר תפוזים
500 מיל' שמנת מתוקה
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
75 גר' חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות סירופ תירס

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 24 עגולה, מניחים נייר אפיה בתחתית התבנית.
  2. בקערה קטנה מערבבים את הקקאו והמים הרותחים לתערובת ללא גושים, מניחים לצינון.
  3. מקציפים את הביצים בקערת המיקסר, לאחר 30 שניות מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 3 דקות עד שהתערובת הופכת קלה ובהירה.
  4. מוסיפים לתערובת הביצים את התערובת הקקאו בקיפול, מנפים את הקמח מעל ומקפלים לתערובת.
  5. יוצקים לתבנית ומחליקים, אופים כשעה או עד שהעוגה קפיצית למגע.
  6. מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, משחריים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
  7. חוצים את העוגה הקרה לשניים לרוחבה, מניחים מחצית עוגה בתבנית זהה לתבנית האפיה, רצוי להניח שקף בהיקף הפנימי של התבנית, יוצקים את המוס על השכבה בתבנית ומחליקים, מניחים מעל את מחצית העוגה השניה ולוחצים קלות.
  8. מעבירים למקרר לקרור למשך לילה, מוציאים ויוצקים את הציפוי.
  9. להכנת המוס,  מפזרים את הג'לטין על החלב ומניחים לספיגה של 3 דקות, מכניסים למיקרוגל ומפעילים למספר שניות עד להמסה מלאה, מניחים בצד.
  10. ממיסים בקערה את השוקולד הלבן עם 1/4 כוס מהשמנת במיקרוגל, נזהרים לא לחמם יתר על המידה, מס' שניות ומערבבים, אם יש צורך מחממים עוד מספר שניות.
  11. מוסיפים את הג'לטין והליקר לתערובת השוקולד, מערבבים ומצננים.
  12. מקציפים היטב את יתרת השמנת לקצפת יציבה.
  13. מעבירים 3 כפות קצפת לתערובת השוקולד ומערבבים היטב, מחזירים את תערובת השוקולד לקצפת ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה, יוצקים על התחתית האפיה, מעבירים למקרר ל-6 שעות לקרור.
  14. להכנת הציפוי, מחממים וממיסים את השוקולד, החמאה וסירופ התירס עד להמסה מלאה, מצננים ויוצקים על העוגה הקרה, מחזירים ושומריים במקרר.
הערות
  • סירופ תירס ניתן לרכוש בחנויות לממכר חומרים לאפיה, ניתן להמיר בדבש או בסירופ מייפל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
20
האם המוס יוצא במרקם נוזלי או ממש במרקם של מוס?
הכנתי את העוגה עכשיו אך המוס יצא במרקם נוזלי
תודה.
18
כמה זה "שתי כפיות ג'לטין" - כמה דפים או לחילופין כמה גרם?
האם הג'לטין הכרחי או שהקצפת יכולה להחיזק את העיסה?
17
עכשיו אצלי במקפיא.... כבר לא יכולה לחכות!!!!
16
דייזי.
עדיף אם תציינו גודל תבנית ולא כמה מנות.
תודה.
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין צורך להעביר למקפיא, רק לקרר 6-8 שעות.

בלי קשר, טורט לא נפגע בהקפאה.
14
אבי שלום, האם קירור פרושו בהקפאה? הרי הטורט יכול להתקשות בהקפאה ואילו המוס לא מתקשה דיו בקירור.. מה נכון יותר לעשות?
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל ליקר אחר או ללא ליקר כלל.
12
עם אין לי ליקר תפוזים במה אני יכול להחליף?
תודה
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי, תוקן.
10
לא צריך לשים במקרר בסיום ההכנה?
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בדיוק כמו שכתוב, קפיצית למגע, הווה אומר אפויה אבל להפסיק אפיה כשבנגיעה קלה היא כעין ספוג.
8
שלום... מה זה אומר עוגה קפיצית? היא צריכה להיות רכה מבפנים או שהיא צריכה להאפות עד הסוף?!
7
מה עושים עם ליקר התפוזים?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
גנואז היא עוגה יבשה מעט, את יכולה להוסיף בשלב האחרון 2 כפות חמאה מומסת או שמן.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא שכחתי שמן כי לא צריך להיות, זאת שכבת ג'נואז.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להחליף בדבש או סירופ מייפל.

סירופ תירס קיים היום גם בכל המרכולים ובחנויות לצוריכי אפיה.
2
לא יכול להיות ששכחת שמן?
1
איפה משיגים סירופ תירס?אפשר להשתמש בדבש במקום?

עוגת מוס שוקולד לבן

By Published:

מוס שוקולד לבן בין שכבות עוגת שוקולד

מאת אבי מ.
0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לעוגה:1/3 כוס קקאו3/4 כוס מים רותחים6 ביצים מס' 13/4 1 כוסות סוכר2 כוסות +2 כפות קמח תופחלמוס שוקולד לבן:2 כפיות אבקת ג'ל...... Directions:
מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 24 עגולה, מניחים נייר אפיה בתחתית התבנית. בקערה קטנה מערבבים את הקקאו והמים הרותחים לתערובת ללא גושים, מניחים לצינון. ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר