Pesto
תפריט
ד', 25 אפר 2018, 04:03
110396 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות במלית שוקולד אגוזים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6648   

עוגיות במלית שוקולד אגוזים
36 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
מילוי שוקולד אגוזים:
100 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאה
1 כף קורנפלור
1/2 כוס אגוזים קצוצים דק

דרך הכנה
  1. מכינים את המלית תחילה, ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר כפול, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומקררים לחלוטין.
  2. להכנת הבצק, מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
  3. מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את הקמח ובוחשים עד לקבלת בצק אחיד, מכסים בניילון ומאחסנים 3 שעות במקרר.
  5. מחממים את התנור ל-175°.
  6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, שומרים חלק אחד במקרר בזמן שעובדים על החלק השני.
    מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעלה בעובי 3 מ"מ, ניתן לרדד גם בין  שתי יריעות ניילון, קורצים 36 עיגולים בעזרת חותכן 5-6 ס"מ, מניחים את העיגולים על נייר אפיה בתבנית תנור.
  7. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
  8. מניחים כפית מלית על העוגיות שבתבנית, מורחים מעט אבל לא עד השוליים, מניחים מעל עוגיה ומהדקים מעט לאטימה בעזרת קצה מזלג, ניתן למרוח מעט חלבון טרוף על שולי העוגיה לפני הנחת העוגיה מעל לאטימה טובה יותר.
  9. אופים כ-14 דקות או עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
  10. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר.
הערות
  1. ניתן גם למלא במלית קונפיטורה/תמרים/פרג/חלבה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ציון 10
מצוין!
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין ברירה, צריך להכפיל לפחות את כמות שאר המרכיבים במלית.
4
אם שמים בטעות 1/4 כוס קורנפלור (כי מישהו חשב שרשום בדף ככה) והעיסה ממש ממש התקשתה? איך אפשר לרכך אותה או איך עובדים איתה?
3
ציון 10
טעים מאוד
2
תמיד אני שמחה ליראות מתכונים של עוגיות והם תמיד מוצלחים...תבורכו

עוגיות במלית שוקולד אגוזים

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 36 Ingredients: 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה3/4 כוס סוכר2 ביצים1/4 2 כוסות קמח1/2 1 כפיות אבקת אפיה1/4 כפית מלחמילוי שוקולד אגוזים:100 גר' שוקולד מריר 50 גר' חמאה...... Directions:
מכינים את המלית תחילה, ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר כפול, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומקררים לחלוטין. להכ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר