Pesto
תפריט
ד', 26 ספט 2018, 08:51
110403 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

Stollen עוגת שמרים ופירות מסוכרים

עוגה פופולרית במיוחד בחג המולד ובגרמניה אבל טובה לכל השנה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5570    ::

Stollen עוגת שמרים ופירות מסוכרים
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לבצק:
30 גר' שמרים טריים או
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1 כוסות חלב חמים
1 ביצה
1/3 4 כוסות קמח
200 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר או דבש
1 כפית מלח
תוספות:
1/2 כוס קליפת תפוז קצוצה
1/2 כוס שקדים מולבנים קצוצים
1/2 כוס דובדבנים מסוכרים קצוצים
גרידת קליפת לימון אחד
3/4 1 כוסות צימוקים כהים
1/4 כוס רום(לא תמצית) או ברנדי
לציפוי:
50 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס אבקת סוכר
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים בחצי כוס חלב מכמות החלב הכללית וכפית סוכר, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
  2. מערבבים את הקמח, הסוכר בקערת המיקסר, יוצרים בקמח גומה ויוצקים את תערובת השמרים, מתחילים לערבב ומוסיפים את שארית החלב והביצה.
  3. מוסיפים את החמאה הרכה, ממשיכים לערבב ומוסיפים את המלח, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך, אם יש צורך מוסיפים מעט חלב, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
  4. מעבירים למשטח מקומח ולשים את הבצק עוד 5 דקות, מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים לתפיחה של 1/2 שעה במקום חמים.
  5. מערבבים את כל התוספות בקערה, משהים לספיגת הרום בפירות המסוכרים.
  6. מרדדים את הבצק למלבן, מפזרים את הפירות המסוכרים על הבצק ומגלגלים לרולדה, לשים את הבצק כדקה לפיזור הפירות בבצק ומעצבים כיכר אובלית, מניחים על נייר אפיה בתבנית ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, מבצעים חתך לעומק 3 ס"מ לאורך הכיכר מעט בצידו של הכיכר.
  7. מחממים את התנור ל-180°, אופים עד להזהבה, מוציאים מהתנור ומורחים את החמאה המומסת וזורים אבקת סוכר מעל, מצננים על רשת.
הערות
  • העוגה מעט דחוסה וכבדה אבל טעימה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
מדובר בעוגה דמוית ככר לחם עם פירות מסוכרים. אפשר שנתקלת בגבינה ושמנת כתוספות או וואריאציות אזוריות.
3
אני כבר שנים מחפשת את המתכון המון תודה
אבל תיארתי לעצמי שיש בה גבינה או שמנת לא?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
3/4 שקית שמרית.

קליפות תפוז מסוכרות.
1
אבי שלום..
חיפשתי את המתכון הזה הרבה זמן . אבי הביא מגרמניה קופסת פח עם פרוסות מהעוגה הזאת ומאז...»»
Stollen עוגת שמרים ופירות מסוכרים By , 2005-11-14T22:11:25+02:00 Stollen עוגת שמרים ופירות מסוכרים עוגה פופולרית במיוחד בחג המולד ובגרמניה אבל טובה לכל השנה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 20 Tags: none Ingredients: - לבצק: 30 גר' שמרים טריים או1/2 1 כפות שמרים יבשים1 כוסות חלב חמים1 ביצה1/3 4 כוסות קמח200 גר' חמאה רכה3/4 כוס סוכר או דבש1 כפית מלח... Instructions: ממיסים את השמרים בחצי כוס חלב מכמות החלב הכללית וכפית סוכר, מניחים לתסיסה של 5 דקות.מערבבים את הקמח, הסוכר בקערת המיקסר, יוצרים בקמח גומה ויוצקים את תערובת השמרים, מתחילים לערבב ומוסי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר