Pesto
תפריט
א', 20 ינו 2019, 09:55
110412 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק גריסים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12737   

מרק גריסים
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
50 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כף קמח
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גזר בינוני קלוף ומגורד גס בפומפיה
1 שן שום כתושה
6 כוסות מרק עוף או בשר (אפשר מרק מאבקה)
3/4 כוס גריסי פנינה
מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. ממיסים את המרגרינה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום, הסלרי והגזר ומטגנים בערבוב עוד 2 דקות, מפזרים מעל את כף הקמח ומערבבים היטב כדקה, מוסיפים את המים ומערבבים.
  2. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הגריסים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כשעה או עד שהגריסים מתרככים והמרק מסמיך, במשך הבישול חשוב לערבב מדי פעם ולהקפיד על
    סמיכות המרק, אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים עד לסמיכות הרצויה, המרק צריך להיות סמיך.

    תוספות למרק גריסים
    ניתן להוסיף למרק בשלב אידוי הירקות אחד או את כל המרכיבים הבאים:
     1  תפו"א בינוני קלוף וחתוך לקוביות.
     1 כוס בשר עוף נקי מבושל חתוך לקוביות, או 1 כוס בשר בקר מבושל קצוץ.
     1 מיכל שמנת מתוקה (בשלב הסופי, 3 דקות לפני תום הבישול)
     250 גר' פטריות שמפניון חצויות ופרוסות דק (אפשר מקופסה).
     2 כפות פטרוזיליה קצוצה, כמה דקות לפני תום הבישול.
     

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
המרק יצא סוף הדרך!!!!! מאוד מאוד טעים! במקום שום טרי, הוספתי במהלך הבישול טיפה שום גבישי.
2
ציון 10
פשוט וטעיםםםם....
1
ציון 10
ניסיתי את המרק פעם עם השום ופעם בלי. לטעמי בלי השום יותר טעים אבל גם עם השום לא רע, מומלץ בחום לימות החורף הקרירים...
מרק גריסים By , 2005-11-07T13:11:29+02:00 מרק גריסים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 50 גר' חמאה או מרגרינה1 בצל בינוני קצוץ דק1 כף קמח1 גבעול סלרי קצוץ1 גזר בינוני קלוף ומגורד גס בפומפיה1 שן שום כתושה6 כוסות מרק עוף או בשר (אפשר מרק מאבקה)3/4... Instructions: ממיסים את המרגרינה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום, הסלרי והגזר ומטגנים בערבוב עוד 2 דקות, מפזרים מעל את כף הקמח ומערבבים היטב כדקה, מוסיפים את המים ומערבבים....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר