Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 20:47
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גוגלהוף שוקולד

עוגת קקאו ושוקולד בתבנית גוגלהוף    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6409   

עוגת גוגלהוף שוקולד
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

1/4 2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס קקאו
1 כפית אבקת קפה נמס
3/4 כוס מים חמים
75 גר' שוקולד מריר מומס
2 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
2 חלבונים
1 ביצה מס' 2
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס ריויון או שמנת חמוצה

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים ומקמחים תבנית גוגלהוף גדולה.
  2. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה והמלח ומניחים בצד.
  3. מערבבים בכוס את הריויון ותמצית הוניל, מניחים בצד.
  4. מניחים את הקקאו ואבקת הקפה הנמס בקערה קטנה, יוצקים מעל את המים החמים ומערבבים, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב לקבלת תערובת ללא גושים, מניחים בצד לצינון.
  5. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים והביצה 30 שניות, מוסיפים את השמן והסוכר וממשיכים להקציף עוד 3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה.
  6. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת הקקאו, מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם תערובת הריויון, מערבבים עד לאיחוד כל המרכיבים.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית, מכניסים לאפיה של כ-45 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  8. מניחים לצינון על רשת ל-10 דקות, הופכים ומשחררים מהתבנית, מצננים לחלוטין על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא משנה עקרונית אבל ככל שאחוז חמאת הקקאו גבוה גם איכות הקקאו טובה וטעימה יותר.
3
בוקר טוב
האם זה משנה אם הקקאו הוא 10%-12%
או 22%-24% תודה ויום טוב....אבי
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה איתה? כתוב בהוראות להקציף עם החלבונים.
1
אבי,ומה עם הביצה מס'2
עוגת גוגלהוף שוקולד By , 2005-11-03T11:11:43+02:00 עוגת גוגלהוף שוקולד עוגת קקאו ושוקולד בתבנית גוגלהוף Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 1/4 2 כוסות קמח1/2 כפית אבקת אפיה1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתיה1/2 כפית מלח3/4 כוס קקאו1 כפית אבקת קפה נמס3/4 כוס מים חמים75 גר' שוקולד מריר מומס2 כוסות... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, משמנים ומקמחים תבנית גוגלהוף גדולה.מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה והמלח ומניחים בצד.מערבבים בכוס את הריויון ותמצית הוניל, מניחים בצד....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר