Pesto
תפריט
ב', 23 אוק 2017, 03:33
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק עדשים אדומות ואורז

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10202   

מרק עדשים אדומות ואורז
8 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
1 עגבניה גדולה קלופה, מגולענת וקצוצה
2 כפות פפריקה
1/4 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם
1/2 1 כוסות עדשים אדומות
1/2 כוס אורז
6 כוסות מרק עוף או מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן זית לקישוט
מעט פפריקה לקישוט
מעט עלי נענע קצוצים לקישוט

דרך הכנה
  1. מחממים את שמן הזית ושמן הקנולה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר ותוך כדי בחישה, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עד להתרככות העדשים, אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים במשך הבישול.
  3. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, יוצקים לצלחות הגשה, מזלפים מעט שמן זית מעל ומפזרים מעט פפריקה ועלי נענע קצוצים.
הערות
  • ניתן להחליף את האורז כולו או מחציתו בבורגול.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
עשיתי את המרק מספר פעמים,הילדים ממש אוהבים אותו. מומלץ בחום. תודה!
7
ציון 10
מרק שהוא ארוחה מלאה!אהוב על כולם!
6
במתכון זה יש יותר מדי אורז ניסיתי יצא דיסה
הכנתי שוב רק עם 2 כפות אורז יצא מעולה
5
ציון 10
ממש טעים, חובה לנסות!!!
4
ציון 10
מתכון מדהים, תודה !
3
ציון 10
מתכון מעולה!!! חובה לנסות!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עדשים אין צורך להשרות בשום מתכון, רק לשטוף ולסנן.
1
לא צריך להשרות קודם את העדשים?

מרק עדשים אדומות ואורז

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 2 כפות שמן זית2 כפות שמן קנולה1 בצל גדול קצוץ דק2 שיני שום כתושות2 כפות רסק עגבניות1 עגבניה גדולה קלופה, מגולענת וקצוצה2 כפות פפריקה1/4 כפית פפריקה חריפה או ל...... Directions:
מחממים את שמן הזית ושמן הקנולה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר ותוך כדי בחישה, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר