Pesto
תפריט
ו', 14 דצמ 2018, 20:14
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת תפוחים ורוטב קרמל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7321   

עוגת תפוחים ורוטב קרמל
24 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לעוגה:
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפיות קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית אבקת סודה לאפיה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 3 כוסות תפוחי עץ קלופים
  • 1 כוס אגוזים קצוצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
לרוטב קרמל:
  • 1 כוס דחוסה סוכר חום
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 50 גר' חמאה או מרגרינה
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית 33x22.
  2. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות, בקערה מערבבים היטב את החמאה, הסוכר והביצים לתערובת קלה.
  3. מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה ומוסיפים לקערת הנוזלים בערבוב, מוסיפים את התפוחים, האגוזים ותמצית הוניל בקיפול, יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של שעה ורבע או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, מוציאים ומצננים על רשת.
  4. בזמן שהעוגה נאפית מכינים את רוטב הקרמל, מערבבים את חומרים הרוטב בסיר קטן על להבה נמוכה עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל עוד 4 דקות ומסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומניחים בצד עד להגשה.
  5. להגשה, חותכים את העוגה לריבועים, מניחים ריבוע בצלחת הגשה, מניחים כדור גלידת וניל
    ליד ויוצקים מעל מעט רוטב קרמל ואגוזים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
האם אפשר לעשות את העוגה פרווה
עוגת תפוחים ורוטב קרמל By , 2005-10-24T00:10:05+02:00 עוגת תפוחים ורוטב קרמל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 24 Tags: none Ingredients: - לעוגה: 1/2 1 כוסות סוכר 100 גר' חמאה או מרגרינה רכה 2 ביצים 2 כוסות קמח 1 כפיות קינמון טחון ... Instructions: מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית 33x22. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות, בקערה מערבבים היטב את החמאה, הסוכר והביצים לתערובת קלה. מערבבים היטב את כ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר