Pesto
תפריט
ש', 19 אוג 2017, 08:32
110386 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שטרודל תפוחי עץ ומרציפן

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6229   

שטרודל תפוחי עץ ומרציפן
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות
 
מרכיבים

500 גר' בצק עלים מופשר
1 כוס צימוקים
5 תפוחי עץ דלישס
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
1 כף קורנפלור
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
200 גר' מרציפן
20 גר' חמאה
1 ביצה טרופה לציפוי

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°.
  2. מניחים את הצימוקים בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומניחים
    בצד.
  3. קולפים, חוצים ומגלענים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקערה, מזלפים מעל את מיץ הלמון ומערבבים.
  4. מוסיפים את הסוכר החום, הקורנפלור, הקינמון והמלח ומערבבים, מסננים את הצימוקים מהמים ומוסיפים לקערה.
  5. מגרדים את המרציפן בפומפיה גסה ומוסיפים לתערובת, מערבבים.
  6. מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 30X40 ס"מ, חוצים את הבצק ל-2 חלקים (שתי יחידות 20X30), מניחים מחצית מהמלית לאורך הצד הארוך ובמרחק 5 ס"מ מהשוליים, משאירים 3 ס"מ מהשוליים הצדדיים ללא מלית, מפזרים חתיכות חמאה על המלית, מכסים את המלית ב-5 ס"מ השוליים הקידמיים, מקפלים את השוליים הצדדיים פנימה ומגלגלים לרולדה, טורפים מעט את הביצה עם 1 כף מים ומורחים את קצה הבצק ומדביקים.
  7. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק ומחצית המלית הנותרת.
  8. מניחים את הרולדות על נייר אפיה בתבנית תנור כשהחיבור למטה, מבצעים מספר חתכים
    בחלק העליון לרוחבה של הרולדה, מעט באלכסון לעומק הבצק עד המלית, מורחים בביצה הטרופה.
  9. מכניסים לאפיה של 35 דקות בערך או עד להשחמה, מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות, מעבירים לרשת צינון ומצננים.
     

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
את יכולה להוציא את המרציפן, אבל אז זה מתכון אחר, "שטרודל תפוחי עץ" הקיים באתר.
3
לפני שאכין המתכון, האם המרציפן חיוני? אפשר להכין שטרודל תפוחים טעים מכל המרכיבים חוץ מהמרצפן?
תודה מראש!
1
ערב טוב אבי,מה זה דלישס?האם הסוכר חום בהיר או כהה?והאם כדאי לוותר על המרציפן?והאם החמאה הכרחית?תודה רבה

שטרודל תפוחי עץ ומרציפן

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 500 גר' בצק עלים מופשר 1 כוס צימוקים5 תפוחי עץ דלישס2 כפות מיץ לימון1/2 כוס דחוסה סוכר חום1 כף קורנפלור1 כפית קינמון טחוןקורט מלח200 גר' מרציפן...... Directions:
מחממים את התנור ל-175°.מניחים את הצימוקים בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומניחיםבצד.קולפים, חוצים ומגלענים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקע...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר