Pesto
תפריט
ג', 11 דצמ 2018, 05:33
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרובעי תפוחי עץ

מרובעי בצק שמנת במלית תפוחי עץ    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7286   

מרובעי תפוחי עץ
20 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לבצק:
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
250 גר' גבינת שמנת
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 2 כוסות קמח
למלית:
1/2 1 קג' תפוחי עץ דלישס
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס צימוקים
1/2 כוס סוכר
2 כפות גרידת קליפת לימון
מעט חלב למריחה
דרך הכנה
  1. מקציפים בקערת מעבד מזון את החמאה, הגבינה, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, הבצק רך מאד, מעצבים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעתיים או עד שהבצק מתקשה ונוח לרידוד, רצוי ללילה, אם מקררים לליה מניחים מעט בטמפרטורת החדר לפני הרידוד.
  2. מחממים תנור ל-175°, משמנים תבנית 22X33, מניחים נייר אפיה על התחתית והדפנות.
  3. קולפים את התפוחים ומגלענים, פורסים לפרוסות דקות, מזלפים מעל את מיץ הלימון ומערבבים למניעת השחרה, מוסיפים לקערה את הצימוקים, הסוכר וגרידת הלימון.
  4. על משטח מקומח או בין שתי יריעות ניילון מרדדים 2/3 מכמות הבצק לעלה מלבני בגודל 27X38 ס"מ ומניחים בתבנית על התחתית והדפנות, מרדדים את יתרת הבצק למלבן בעובי 1/3 ס"מ וחותכים רצועות לאורכו ברוחב 1.5 ס"מ.
  5. משטחים את המלית באופן אחיד על תחתית הבצק, מניחים את רצועות הבצק על המלית בשתי וערב ומורחים אותן במעט חלב, מפזרים מעל מעט סוכר.
  6. מכניסים לאפיה של 45-40 דקות עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
מרובעי תפוחי עץ By , 2005-10-20T08:10:07+02:00 מרובעי תפוחי עץ מרובעי בצק שמנת במלית תפוחי עץ Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 20 Tags: none Ingredients: - לבצק: 250 גר' חמאה או מרגרינה רכה250 גר' גבינת שמנת2 כפות סוכר1/2 כפית מלח1/4 2 כוסות קמחלמלית:1/2 1 קג' תפוחי עץ דלישס... Instructions: מקציפים בקערת מעבד מזון את החמאה, הגבינה, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, הבצק רך מאד, מעצבים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעתיים או...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר