Pesto
תפריט
ו', 14 דצמ 2018, 20:11
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרם ברולה

מתכון בסיסי וגיוונים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15876   

קרם ברולה
8 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» קינוחים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
3 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
2 רצועות דקות של קליפת לימון, החלק הצהוב
3/4 כוס סוכר
8 חלמונים
 סוכר חום בהיר או סוכר לבן
דרך הכנה
  1. יוצקים לסיר את השמנת והחלב, מוסיפים את הוניל והלימון. מחממים על אש בינונית רק עד שהנוזלים יגיעו לרתיחה, מסירים מיד מהאש, מוציאים את הווניל והלימון ומגרדים מעט גרגרי וניל לחלב.
  2. טורפים בקערה את הסוכר עם החלמונים עד שנוצרת תערובת חלקה ואחידה, נוטלים מצקת מתערובת השמנת החמה ומוסיפים בבחישה לחלמונים, יוצקים את תערובת החלמונים תוך בחישה מתמדת אל תוך תערובת השמנת החמה.
  3. מחזירים את הסיר לחימום על אש נמוכה ומבשלים תוך בחישה עוד דקה או שתיים עד להסמכה, נשמרים שלא להגיע לרתיחה, מסירים מהאש ומניחים מעט לצינון.
  4. יוצקים את תערובת הקרם אל 8-6 תבניות אישיות קטנות חסינות חום, עורכים אותן על תבנית ויוצקים סביבן מים חמים בגובה מחצית גובה הקעריות.
  5. אופים בחום נמוך - 160° במשך כ-30-20 דקות, או עד שהקרם מתייצב.
  6. מוציאים ומצננים, מעבירים למקרר ומאחסנים עד להגשה.
  7. להגשה - זורים על הקרם כפית סוכר חום בהיר או סוכר לבן כך שיכסה אותו לגמרי. מחממים גריל ומניחים את הקעריות מתחתיו עד שהסוכר הופך לקרמל, את חריכת הסוכר ניתן לבצע במבער גז מיוחד או דיסקית/פלטת חריכה.

לקרם בטעם שקדים:
להוסיף 1/4 כפית תמצית שקדים + 50 גר' מרציפן גולמי מגורד עם החלב, להמיס תוך כדי חימום החלב.
לקרם בטעם קינמון:
להוסיף מקל קינמון שלם לתערובת החלב, להוציא לאחר הרתיחה.
לקרם בטעם קוקוס:
להוסיף 1כוס קוקוס טחון לתערובת החלב בסיר נפרד, לחמם עד לרתיחה, לסנן את החלב ולסחוט את הקוקוס לסיר להוסיף את השמנת ולהמשיך בתהליך.
לקרם בטעם קפה עדין:
להוסיף כף פולי קפה קלויים לתערובת החלב-שמנת, לסנן או 3 כפיות קפה נמס טוב.
 
 

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
25
אשמח לקבל תשובה, תודה רבה..
24
שלום,
רציתי לדעת האם כשהברולה מוכן, מוציאים ישר את הקעריות מהתבנית עם המים החמים או שמשאירים אותן...»»
23
ראובן מ. (עורך)
שמנת צמחית, שמנת לקפה צמחית של ריץ'. בשביל מה יש לוח המרות...
22
אפשר להפוך את המתכון לפרווה? להשתמש בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה?
21
אפשר להשתמש בשמנת לבישול? 15%?
20
אנטון אתה יכול כמובן להכין מרנג ולהכין ממנו נשיקות קטנות. או עוגה שיש בה המון חלבונים.
19
חשבתי להכין לסדר שילוב של פראנג'יפאן (קרם שקדים) וקרם ברולה. אני תוהה אם זה אפשרי. נניח להכין את הברולה...»»
18
עשיתי את הברולה והוא יצא טעים יותר מאשר המיסעדה איפה שעבדתי.
תודה למי שהעלה את המתכון לאתר.
אני...»»
17
ראובן מ. (עורך)
כף גדולה, כמו זו המשמשת ליציקת מרק.
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בעיה, לא תוכלי לחתוך מנות אלא להרים עם כף וזה לא יראה כ"כ טוב.
ניתן להקפיא את הקרם ולחתוך למנות...»»
15
שאלה קצת בעיתית: האם ניתן לאפות את הקרם בתבנית גדולה יותר ואז לחתוך ממנו חתיכות בגודל הרצוי? אם כן אני...»»
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל מיכל 250 מיל'.

אפשר להשתמש ב-1 כפית תמצית וניל טובה.
12
אשמח לקבל מתכון אם יש
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא.
10
האם המתכון מתאים גם לאייס ברולה?
9
תודה. הברולה בתנור... 12 גר' גי'נג'ר טרי מגורר, מבושל עם 500 גר' שמנת מתוקה. מסונן לחלמונים התפוחים ,...»»
5
שלום אבי.
רוצה להכין קרם ברולה בטעם ג'ינג'ר...
יש לך רעיונות?
ואגב את המסה- לאיזה טמפרטורה...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צריך להיות מעט קר, שעה עד שעתיים תלוי בכלי שבו מכינים.
3
כמה זמן צריך הקרם ברולה להתקרר לפני ההגשה?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להכין תחתיות מרנג למילוי, עוגת אסטרהזי, ביצים בשלג, עוגת מוצרט...להקליד חלבונים בחיפוש.
1
המתכון פשוט נפלא וכן גם הטעם, השאלה היא:האם יש רעיון/מתכון מה לעשות עם 8 החלבונים הנותרים?
קרם ברולה By , 2005-10-19T17:10:04+02:00 קרם ברולה מתכון בסיסי וגיוונים Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 3 מיכלים שמנת מתוקה 1 כוס חלב1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו2 רצועות דקות של קליפת לימון, החלק הצהוב3/4 כוס סוכר 8 חלמונים סוכר חום בהיר או סוכר לבן ... Instructions: יוצקים לסיר את השמנת והחלב, מוסיפים את הוניל והלימון. מחממים על אש בינונית רק עד שהנוזלים יגיעו לרתיחה, מסירים מיד מהאש, מוציאים את הווניל והלימון ומגרדים מעט גרגרי וניל לחלב.טורפים ב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר