Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:14
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

גיוזה - כיסונים יפניים

כיסוני בצק דקיק במלית בשר, תרד ופטריות    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14485   

* תמונה להמחשה By Guilhem Vellut , via Wikimedia Commons
גיוזה - כיסונים יפניים
40 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» מנות ראשונות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
300 גר' קמח
1/4 כפית מלח
1/2 + כוס מים רותחים
למלית:
150 גר' בשר בקר או עוף טחון
1 כפית רוטב סויה
100 גר' תרד קצוץ
1 פטרית פורטבלה קצוצה
1/2 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות עירית קצוצה
קורט סוכר
שמן לטיגון
4 כפות שמן שומשום או סויה
2 כוסות מים רותחים
דרך הכנה
  1. מערבבים את הקמח והמלח בקערה, מוסיפים את המים ומערבבים, מוסיפים עוד מעט מים או קמח אם יש צורך עד לקבלת בצק רך אך לא דביק, יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה למנוחה של שעה.
  2. לשים את הבצק על משטח מקומח קלות כ-5 דקות, יוצרים רצועה ארוכה ומחלקים ל-40 יחידות, מקמחים מעט כל יחידה ומרדדים לעיגולים דקים בקוטר 8 ס"מ, מקמחים מעט ומניחים את כל העיגולים אחד מעל השני, עוטפים בניילון ומניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
  3. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מחלקים את המלית ל-40 כדורים, מניחים כדור במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים ומקפלים לחצי סהר, מהדקים קלות בצביטות ומניחים בצד.
  4. מחממים 1 כף שמן במחבת, מניחים 20 יחידות במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה, מערבבים בכוס מים רותחים עם 2 כפות שמן שומשום ויוצקים על הכיסונים במחבת, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-8 דקות, מוציאים לצלחת ושומרים במקום חם, חוזרים על הפעולה עם יתרת 20 היחידות.
  5. מגישים חם עם רוטב סויה.
הערות
  • ניתן גם לאדות את הכיסונים בכלי אידוי ולטגן קלות במחבת.
  • ניתן להשתמש בתערובת בשר ועוף או הודו.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
16
ראובן מ. (עורך)
פתיתי שפע, גבינות, ירקות מאודים...
15
איזה מלית צמחונית אפשר לעשות?
14
ראובן מ. (עורך)
רוטב סויה, אולי עם מעט וואסבי, הולך עם זה יופי.
13
אפשר לצרף מתכון רוטב שיכול להתאים לגיוזה?
12
ראובן מ. (עורך)
קודם אידוי, או שאידוי לבדו מספיק, ואם רוצים ניתן לטגן קלות לאחר מכן.
11
אם רוצים לאדות את הגיוזה צריך לטגן ואז לשים לאידוי?
10
ראובן מ. (עורך)
שמן שומשום מעניק את הארומה האופינית למאכל האסייתי. אפשר לוותר עליו/להחליף, או להמיר בשמן שומשום לא מבושל (בהיר וללא הריח).
9
האם במקום שמן שומשום אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן זית?
8
ראובן מ. (עורך)
בודאי. כמעט כל מילוי יתאים, וגם ירקות קצוצים מאודים.
7
ציון 10
נשארה לי מחצית מכמות הבצק. האם מילוי הגבינה ממתכון הקרפלך יכול להתאים?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.
5
מירי 1 (מקצוענ/ית)
האם במקום סויה ניתן להניח מעל הכיסונים רוטב חמוץ מתוק?
4
ציון 10
הכנתי את הבצק כמו שכתוב עם מילוי שונה ויצא מדהים. ליקקו את האצבעות.
3
ציון 10
הכנתי ויצא מעולה!!!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מערבבים עם כף עץ.
1
המים יכולים להתקרר מעט לפני הערבוב? אני פשוט לא רואה דרך לערבב מים רותחים בלי כוויות =

גיוזה - כיסונים יפניים

By Published: כיסוני בצק דקיק במלית בשר, תרד ופטריות מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 40 Ingredients: לבצק: 300 גר' קמח 1/4 כפית מלח 1/2 + כוס מים רותחים למלית: 150 גר' בשר בקר או עוף טחון 1 כפית רוטב סויה 100 ...... Directions:
מערבבים את הקמח והמלח בקערה, מוסיפים את המים ומערבבים, מוסיפים עוד מעט מים או קמח אם יש צורך עד לקבלת בצק רך אך לא דביק, יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה למנוחה של שעה. לש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר