Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:16
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגות שוקולד "לבה"

עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10615   

עוגות שוקולד
4 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

250 גר' חמאה רכה
250 גר' שוקולד מובחר קצוץ
4 ביצים
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
2 כפות שטוחות קמח
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל טובה
אבקת סוכר

דרך הכנה
  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבאן מרי (סיר כפול), מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
  2. מקציפים קלות את הביצים, החלמונים, הסוכר ותמצית הוניל לתערובת חלקה, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.
  3. מנפים מעל את הקמח ומערבבים.
  4. כעת יש אפשרות לאפות מיד או להעביר את התערובת למקרר ליומיים שלושה ולכסות את הקערה*.
  5. מחממים את התנור ל-200°, משמנים היטב 4 תבניות אישיות חסינות חום.
  6. יוצקים את התערובת לתבניות גובה התערובת בתבנית לא יהיה יותר מ-2/3 גובה התבנית.
  7. מכניסים לאפיה של 10-12 דקות בלבד, מוציאים, מעבירים סכין בעדינות בהיקף התבנית והופכים על צלחת הגשה.
  8. מגישים עם כדור גלידת וניל/קפה/פיסטוק ו/או בתוספת שמנת מתוקה מוקצפת ומנפים מעט אבקת סוכר מעל או יוצקים רוטב וניל (בהמשך) לצלחת ומניחים את העוגה מעל.
  9. *להכנה מראש, מוציאים את קערת התערובת מהמקרר, מניחים מספר דקות בטמפרטורת החדר, מניחים את כמות התערובת בכלים אישיים, ניתן להעזר בכף גלידה, מניחים לתערובת להפשיר לחלוטין ומכניסים לאפיה.
  10. ניתן גם לצקת את התערובת לכלים האישיים ולשמור במקרר עד לאפיה.

לרוטב וניל
300 גר' שוקולד לבן קצוץ
250 גר' שמנת מתוקה
מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד להמסה, מצננים.

הערות
  • מספר המנות כגודל התבניות האישיות.
  • חשוב לא לאפות יותר מהזמן הנקוב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
האם ניתן להחליף את החמאה במרגרינה (למתכון פרווה)?
5
ציון 10
טעם גן- עדן מדהים פנטסטיייייייי יותר טוב מהקינוח במסעדה!
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו ומעלה, ולרונה, קליבו, פרויבל, וורד הגליל...

נשאר נוזלי מכיוון...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב - תבניות אישיות.
1
באיזו תבנית להשתמש?

עוגות שוקולד "לבה"

By Published: עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 250 גר' חמאה רכה250 גר' שוקולד מובחר קצוץ4 ביצים4 חלמונים1/2 כוס סוכר2 כפות שטוחות קמחקורט מלח2 כפיות תמצית וניל טובהאבקת סוכר...... Directions:
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבאן מרי (סיר כפול), מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.מקציפים קלות את הביצים, החלמונים, הסוכר ותמצית הוניל לתערובת חלקה, מוסיפים לתערובת השו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר