Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 10:34
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת סולת במילוי אגוזים

שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה"    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9394   

עוגת סולת במילוי אגוזים
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 8
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1/2 2 כוסות סולת 1 כף מיץ לימון
1/2 2 כוסות קמח תופח (שקית קטנה)
1/2 2 כוסות מים
1/4 כוס סוכר
200 גר' מרגרינה
1 כוס שמן
למלית:
300 גר' אגוזי מלך קצוצים בינוני
1/2 כוס סוכר
1 כף קינמון
1 כפית תמצית וניל
לסירופ:
1/2 1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כף דבש
דרך הכנה
  1. מכינים את הבצק, יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את השמן ומרגרינה, מורידים מהאש ומוסיפים את הסולת והקמח, בוחשים היטב עד לקבלת בצק רך אחיד.
  2. מרפדים תבנית חסינת אש בגודל 20 30 במחצית כמות הבצק, מפזרים את המלית על הבצק בצורה אחידה, מכסים במחצית השניה כשבכל פעם לוקחים פיסת בצק משטחים אותה בידיים ומניחים. הבצק רך מאד ואינו ניתן לרידוד. מהדקים קלות.
  3. מסמנים מעוינים בעזרת סכין ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-30 דקות עד להזהבה. מוציאים ויוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה לסירופ, מבשלים את כל החומרים כ-4 דקות לאחר הרתיחה מסירים מהאש ומצננים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
22
ציון 8
הכנתי את העוגה לכבוד שבת, לדעתי ולדעת רבים חסר בעוגה מתיקות, וטעם המרגרינה והשמן מורגש היטב בעוגה, עוגה נחמדה מאוד
21
ראובן מ. (עורך)
רסק תפוחי עץ יכול לשמש כתחליף חלקי או מלא לשומן בעוגות ובעוגיות, תלוי במתכון. המתכון הנ"ל עתיר בשומן...»»
20
בס"ד
האם אפשר במקום שמן ומרגרינה לשים רסק תפוח עץ?
אם כן באיזו כמות? תודה!
19
רציתי לדעת אם אפשרי להכין מסולת מלא, וסוכר חום, לפחות מחצית מהכמות?
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם העוגה תפחה הכל בסדר, רק לצנן.
16
טוב אני מקווה שאני לא טועה ,תודה רבה רבה לך אבי
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כך היא אמורה להיות, חייבים לצנן את העוגה כי היא חייבת להתייצב, לא לנסות לאכול כשהיא חמה.
14
ורציתי לציין שכבר הוספתי לעוגה את הסירופ ,בבקשה עצתך המועילה כי חבל על כל החומרים תודה רבה רבה
13
הי אבי ,העוגה נאפתה רק מלמעלה ובפנים היא רכה ויש לה טעם של דייסה מה אני עושה? תשובתך המהירה תודה רבה רבה
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לחתוך לכל עומק העוגה.

חבילה תמרים תספיק.

לבשל את התמרים הקצוצים רק לריכוך, פשוט לפזר...»»
11
אופס ,שכחתי לשאול האם לשים את כל חבילת התמרים או חלק?תודה אבי
10
הי אבי בוקר טוב,האם ניתן לאפות בפיירקס ?והאם את המעוינים לחתוך עד תחתית התבנית?והאם ניתן יהיה למרוח את...»»
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במתכון זה רצוי התמרים בוואקום, לקצוץ ולבשל במעט מים לריכוך.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בדיוק אותה כמות.
6
חמאה באותה כמות כמו המרגרינה?
ותודה על התשובה
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להחליף בחמאה.
4
האם אפשר להחליף את המרגרינה במשהו אחר? שמן או חמאה?? ואם כן אז איזו כמות??
3
תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כמות השומן אינה מוגזמת, זאת היא העוגה אבל ניתן להפחית בכמות השומן.
1
בס"ד



האם כמות השומן במתכון לא מוגזמת מדי?

העוגה נראת ככה טובה מאד נראה לי...»»

עוגת סולת במילוי אגוזים

By Published: שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה" מאת אבי מ. 4 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1/2 2 כוסות סולת 1 כף מיץ לימון1/2 2 כוסות קמח תופח (שקית קטנה)1/2 2 כוסות מים1/4 כוס סוכר200 גר' מרגרינה1 כוס שמןלמלית:300 גר' אגוזי מלך קצו...... Directions:
מכינים את הבצק, יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את השמן ומרגרינה, מורידים מהאש ומוסיפים את הסולת והקמח, בוחשים היטב עד לקבלת בצק רך אחיד. מרפדים תבנית חסינת אש בגודל 20 30...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
  • בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
  • קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
  • חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
  • תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
  • מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
  • עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.