Pesto
תפריט
ד', 19 דצמ 2018, 19:04
110410 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מייפל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10978   

עוגת מייפל
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 8
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1/4 2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
2/3 כוס סוכר
1 כוס סירופ מייפל
150 גר' חמאה רכה
1/2 כוס חלב
2 ביצים טרופות קל
1 כוס אגוזים קצוצים – לבחירה
לציפוי:
1 כוס סוכר חום בהיר
1/3 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה או מרגרינה
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל

דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את סירופ המייפל, החמאה והחלב ומערבבים 2 דקות.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים עוד 2 דקות.
  4. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
  5. יוצקים לתבנית 24 עגולה או 2 תבניות אינגליש 30 ס"מ.
  6. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180° או עד להשחמה ובדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
  7. מצננים על רשת בתבנית 10 דקות, מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת.
  8. להכנת הציפוי - לערבב את הסוכר החום, השמנת, החמאה וסירופ המייפל בסיר קטן והביא לרתיחה בבחישה, להעביר ללהבה נמוכה ולבשל עד להמסת הסוכר, להמשיך לבשל עוד 3 דקות, להסיר מהאש ולהוסיף את תמצית והוניל.
  9. לצנן ולזלף על העוגה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
יש לך טהור?! מה טוב! לא ממש קריטי
3
האם הכוונה לסירופ בטעם מייפל או למייפל אמיתי טהור??
2
ראובן מ. (עורך)
אם היא שקעה באמצע, כנראה שהיא נדבקה לשוליים. רצוי לשמן אותן או להשתמש בסרט/נייר למטרה.
1
ציון 8
העוגה יצאה מאוד טעימה, אבל מדוע באמצע היא שקעה? מה לא עשיתי כראוי?
עוגת מייפל By , 2005-10-02T09:10:52+03:00 עוגת מייפל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 16 Tags: none Ingredients: - 1/4 2 כוסות קמח3 כפיות אבקת אפיה1 כפית מלח2/3 כוס סוכר1 כוס סירופ מייפל150 גר' חמאה רכה1/2 כוס חלב2 ביצים טרופות קל1 כוס אגוזים קצוצים – לבחירה... Instructions: מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.מוסיפים את סירופ המייפל, החמאה והחלב ומערבבים 2 דקות.מוסיפים את הביצים ומערבבים עוד 2 דקות.מוסיפים א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר