רטבי דבש
7 רטבים עם דבש


רוטב דבש בוטנים (סאטה דבש)
עם בשר, עוף, פירות ים או ירקות גם בגריל.
1/2 1 כוסות חמאת בוטנים גסה
3/4 כוס דבש
3/4 כוס חלב קוקוס
2 כפות מיץ לימון
1/2 1 כפות רוטב סויה
1 כפית רוטב צ'ילי או לפי הטעם
1 שן שום כתושה
- לערבב היטב את כל החומרים, להעביר לכלי סגור ולהניח במקרר ללילה.
- להגיש בטמפרטורת החדר.
רוטב קארי ודבש
כתוספת רוטב בבישול או להגשה של בשר, עוף או דגים.
3 בצלים גדולים קצוצים דק
100 גר' חמאה או מרגרינה
1/3 כוס קמח
2 כפות אבקת קארי
1 כוס דבש
3 כוסות מרק עוף
1/2 1 כפות מיץ לימון
2 כפיות מלח או לפי הטעם
- ממיסים את החמאה בסיר קטן, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת הקארי ומערבבים בטיגון כחצי דקה.
- מוסיפים את המרק ומערבבים בבישול, התערובת תסמיך, מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט נוזלים.
- מצננים ומעבירים לכלי סגור, שומרים במקרר עד לשימוש.
רוטב קרמל שקדים
כתוספת לעוגה או לזילוף על פירות וקינוחים.
1 כוס דבש
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3 כפות שקדים קלויים קצוצים
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית שקדים
- בסיר קטן מערבבים את הדבש והשמנת, מחממים עד לרתיחה ומנמיכים לרתיחה קלה.
- מבשלים כ-20 דקות עד לצימצום והסמכת הרוטב, מערבבים מדי פעם.
- מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים והתמציות.
- מצננים ומעבירים לכלי סגור, מאחסנים במקרר עד לשימוש בטמפרטורת החדר.
צ'טני פירות יבשים ודבש
להגשה עם בשר או עוף בגריל תנור או ברבקיו.
1/2 1 כוסות דבש
750 גר' תערובת פירות יבשים קצוצה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום קצוצה דק
1/2 1 כוסות מים
1/2 כוס חומץ תפוחי עץ
מעט שבבי פלפל צ'ילי יבשים או לפי הטעם
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
- מערבבים את כל החומרים בסיר, מחממים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד להתככות הפירות היבשים, אם יש צורך מוסיפים מעט מים, התערובת צריכה להיות סמיכה.
- מצננים ומעבירים לכלי סגור לאחסון במקרר עד לשימוש בטמפרטורת החדר.
רטבים נוספים
רוטב דבש חרדל לסלט
רוטב דבש ואגוזי פקאן
רוטב דבש לימון לסלט
רוטב דבש ואניס לסלט


- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -
- עוגת מוס שוקולד לבן [אבי מ.] - מוס שוקולד לבן בין שכבות עוגת שוקולד
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- עוגת מוס שוקולד [אבי מ.] - עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת וניל [חולה על אפיה] - עוגת וניל ממש קלה להכנה
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -