Pesto
תפריט
ב', 20 נוב 2017, 22:54
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות כדורים מתוקות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7512   

לחמניות כדורים מתוקות
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1/2 1 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר

2 כוסות (500 מיל') חלב או מים חמימים*
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
6 כפות סוכר
3 ביצים טרופות
1 קג' קמח (או יותר לפי הצורך)
2 כפיות מלח
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים למריחה

דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים חמימים וכפית סוכר בקערה קטנה, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
  2. מחממים את החמאה והחלב בסיר קטן עד להמסת החמאה, מסירים מהאש ומניחים לצינון מלא.
  3. מנפים את הקמח לקערה (או קערת מיקסר), מפזרים מעל את הסוכר, יוצרים גומה ויוצקים את השמרים המותפחים לגומה.
  4. מתחילים לערבב ומוסיפים את החלב, החמאה המומסת והביצים, מתחילים לערבב ומוסיפים את המלח, מערבבים עד לקבלת בצק רך, חלק ואחיד אך לא דביק, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.
  5. מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים כ-5 דקות, ניתן לבצע את כל פעולת הלישה בעזרת המיקסר עם וו הלישה.
  6. מעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים קלות גם את פני הבצק ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כאשר הקערה מכוסה בניילון.
  7. טופחים מעט על הבצק ומחלקים ל-12 חלקים, מחלקים כל חלק ל-3-6 חלקים*, מכדררים כל חלק לכדור, מניחים את הכדורים של כל חלק צמודים אחד לשני על נייר אפיה בתבנית תנור במרחק 8 ס"מ בין הלחמניות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  8. מחממים את התנור ל-200°.
  9. מורחים את הלחמניות בתערובת הביצה הטרופה ומכניסים לאפיה של 15-20 דקות או עד להשחמה יפה של קרום הלחמניות, לא לאפות יתר על המידה.
  10. מוציאים ומצננים על רשת. 
הערות
  • ניתן להחליף את השמרים היבשים ב-50 גר' שמרים טריים או שקית "שמרית".
  • ניתן להכין לחמניות של 3 או 6 כדורים צמודים.
  • ניתן לחלק את כל כמות הבצק ל-2 חלקים, ליצור מכל חלק 8 או יותר כדורים ולהניח אותם צמודים לקבלת חלות גדולות.
  • ניתן לפזר מעל הלחמניות לאחר מריחת הביצה פרג או שומשום.
  • ניתן להחליף את החמאה ב-1/2 כוס שמן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
14
ראובן מ. (עורך)
אפשרי, רק לא מילוי רטוב מדי, או שמערבבים אותו עם קצת קמח.
13
הלחמניות יצאו מעולות, השאלה שלי היא האם אפשר להשתמש בבצק הזה למאפים עם מילוי, למשל גבינה מתוקה או פירות?
12
ראובן מ. (עורך)
תפיחת יתר, עודף נוזלים או בצק רך מדי. אפשר שהכדורים היו גדולים מדי. סך הכל הבצק מתפשט ואם הוא לא מספיק לאפות הוא נמרח.
11
סימה- מדוע הלחמניות התנפחו לרוחב ולא לגובה?
תודה על התשובה
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
50 גר' שמרים טריים = 2 כפות שמרים יבשים.
9
כמה גרם שמרים טריים שווים ל2 כפות שמרים יבשים?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זאת טבלת המרות כללית באתר.

כוס קמח היא 240 מיל' = 140 גר' קמח.

לא להתבלבל בין נפח ומשקל.
7
רשום כאן "המרות" מה זאת אומרת?? שזו הכמות שנדרשת זאת אומרת שכוס קמח היא לא 250??
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפיה לא מספקת ושכבת ציפוי עבה מדי.
5
במריחה הסופית בביצה +מים יש למאפה בגמר האפיה ריח של ביצה למה? (בלחמניות/חלות מתוקות שקונים בחנות אין)האם אפשר לנטרל אותו.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תפיחה אינה נמדדת בזמן, היא יכולה להשתנות בשל כל מיני סיבות, יש להתפיח עד להכפלת הנפח.
3
תודה על התשובה המהירה, דבר נוסף : תפיחה ראשונה כמה זמן?
1
למה שמרים יבשים חייבים התססה?

לחמניות כדורים מתוקות

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1/2 1 כפות שמרים יבשים 1/4 כוס מים חמימים1 כפית סוכר2 כוסות (500 מיל') חלב או מים חמימים*100 גר' חמאה או מרגרינה רכה6 כפות סוכר3 ב...... Directions:
ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים חמימים וכפית סוכר בקערה קטנה, מניחים לתסיסה של 5 דקות. מחממים את החמאה והחלב בסיר קטן עד להמסת החמאה, מסירים מהאש ומניחים לצינון מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר