Pesto
תפריט
ב', 20 נוב 2017, 22:49
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שבלולי דבש וקינמון

שבלולי בצק שמרים במלית דבש וקינמון    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5744   

* תמונה להמחשה By Yumi Kimura, via Wikimedia Commons
שבלולי דבש וקינמון
12 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לבצק:
1 תפו"א גדול
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
3- 1/2 3 כוסות קמח
למלית:
80 גר' חמאה רכה
6 כפות דבש
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית קינמון
1-2 כפות מים
לציפוי:
1/4 כוס חלב או מים
1/4 1 כוסות אבקת סוכר
1 כפית קינמון טחון
1/4 כוס דבש

דרך הכנה
  1. מקלפים את תפו"ח וחותכים לקוביות גדולות, מניחים בסיר קטן עם מים רותחים ומבשלים את תפו"א עד לריכוך, מסננים מהמים לקערה, שומרים מעט ממי הבישול בצד.
  2. מועכים את תפוחי האדמה למחית, מוסיפים את החמאה, הסוכר והחלב ומועכים למחית חלקה ואחידה, מניחים בצד.
  3. ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מי תפו"א ו-1 כפית סוכר, מניחים לתפיחה של 5 דקות.
    מערבבים את תערובת השמרים לתערובת תפו"א, מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח, כוס קמח בכל פעם עד לקבלת בצק רך, מוסיפים מעט קמח לפי הצורך לקבלת בצק רך אך לא דביק, הבצק אינו דומה במרקמו לבצק לחם!.
  4. מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים 5 דקות, ניתן ללוש בקערת מיקסר במהירות בינונית.
  5. אוספים את הבצק לכדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה עד להכפלת הנפח.
    בזמן תפיחת הבצק מערבבים את חומרי המלית בקערה, מוסיפים אם יש צורך מעט מים עד לקבלת תערובת שניתנת למריחה , מניחים בצד.
  6. מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 6 מ"מ, מורחים על הבצק את המלית ומגלגלים לכרוכית (רולדה) מהצד הצר, חותכים לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ, מניחים את הפרוסות על הצד החתוך בתבנית על נייר אפיה במרחק 3 ס"מ בינהן, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  7. מחממים את התנור ל-°180, מורחים מעט ביצה טרופה על השבלולים ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
  8. מערבבים את חומרי הציפוי בקערה לתערובת נוזלית אחידה ומורחים מעל.
הערות
  • ניתן לפזר על המלית אגוזים קצוצים ו/או צימוקים.
  • ניתן להניח כל שבלול בשקעים בתבנית מאפינס שקעים גדולים.
  • מספר השבלולים בהתאם לעובי חיתוך הפרוסות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
מה עושים עם החלב לבצק? מה עושים עם מי הבישול ששומרים בצד?

שבלולי דבש וקינמון

By Published: שבלולי בצק שמרים במלית דבש וקינמון מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לבצק: 1 תפו"א גדול 100 גר' חמאה או מרגרינה רכה 1/2 כוס חלב 1/3 כוס סוכר 1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים 3- 1/...... Directions:
מקלפים את תפו"ח וחותכים לקוביות גדולות, מניחים בסיר קטן עם מים רותחים ומבשלים את תפו"א עד לריכוך, מסננים מהמים לקערה, שומרים מעט ממי הבישול בצד. מועכים את תפוחי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר