Pesto
תפריט
א', 21 אוק 2018, 03:40
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד דבש

עוגת שוקולד דבש כמעט ללא קמח.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4597   

עוגת שוקולד דבש
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות
 
מרכיבים
  • 200 גר' שוקולד מריר קצוץ
  • 100 גר' חמאה או מרגרינה
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס דבש
  • 4 ביצים מופרדות
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית 24 לא משומנת רצוי לא תבנית קפיצית, אם משתמשים בתבנית קפיצית עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום בתחתית ומעט על הדפנות למניעת נזילות בזמן האפיה.
  2. בסיר קטן ממיסים את החמאה והשמן על להבה נמוכה, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים מספר שניות, מסירים מהאש ומערבבים עד להמסה מלאה.
  3. מוסיפים בהדרגה ובבחישה את הדבש, טורפים מעט את החלמונים ומוסיפים בבחישה, מוסיפים את הקמח, אבקת הקפה נמס, אבקת הסודה לשתיה והמלח ומערבבים היטב.
  4. בקערת  מיקסר מקציפים את החלבונים לקצף רך, מקפלים 1/4 מכמות החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד, מוסיפים את היתרה ומערבבים בעדינות, לא לערבב יתר על המידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מוציאים ומצננים בתבנית 5 דקות, מעבירים סכין בהיקף העוגה והופכים על צלחת הגשה, מסירים את הנייר.
  7. רצוי להגיש את העוגה מחוממת מעט במיקרוגל בלווית שמנת מתוקה מוקצפת ו/או כדור גלידת וניל.
עוגת שוקולד דבש By , 2005-09-13T13:09:43+03:00 עוגת שוקולד דבש עוגת שוקולד דבש כמעט ללא קמח. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 200 גר' שוקולד מריר קצוץ 100 גר' חמאה או מרגרינה 2 כפות שמן 1/2 כוס דבש 4 ביצים מופרדות 2 כפות קמח... Instructions: מחממים את התנור ל-160°, מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית 24 לא משומנת רצוי לא תבנית קפיצית, אם משתמשים בתבנית קפיצית עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום בתחתית ומעט על הדפנות למניעת נזילו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר