Pesto
תפריט
א', 21 אוק 2018, 03:41
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי לימון ודבש

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5401   

פאי לימון ודבש
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
החומרים לבצק: 
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
4 כפות אבקת סוכר
100 גר' מרגרינה/חמאה חתוכה לקוביות וקרה
2-3 כפות מים קרים
למלית:
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח
4 ביצים טרופות קל
1/2 כוס דבש
50 גר' חמאה מומסת
3 כפות חלב
1 כף גרידת קליפת לימון
1/3 כוס מיץ לימון טרי מסונן
דרך הכנה
  1. מכינים את הבצק בלישת כל החומרים, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק מתרכך יש לצנן מעט במקרר עטוף בניילון.
  2. מרדדים לעיגול בגודל תבנית ודפנות פאי 24, לשטח בתבנית פאי, מנקבים בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
  3. מניחים רדיד אלומיניום על התחתית והדפנות וממלאים בשעועית יבשה.
  4. אופים כ-15 דקות בלבד ב175° או עד להזהבה, להסיר את רדיד האלומיניום ולאפות עוד 5 דקות, להוציא ולצנן מעט.
  5. בזמן אפית הבסיס מערבבים בקערה את הסוכר והקמח, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי בחישה, מוסיפים את הדבש ומערבבים.
  6. מוסיפים את החמאה, החלב, גרידת קליפת הלימון ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
  7. יוצקים לקלתית האפויה ומכניסים לאפיה של כ-35-40 דקות או עד להתייצבות המלית.
  8. מוציאים ומצננים  לחלוטין על רשת לפני חיתוך.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
הכוונה לתבנית פאי עם דפנות נמוכות או גבוהות?
5
האם מישהו ניסה את המתכון? אשמח לתגובות
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תמיד לחמם את התנור מראש אלא אם צוין אחרת במתכונים נדירים.

אפית הפאי לאחר יציקת המלית באותו חום.
3
באיזה חום יש לאפות את הפאי השלם והאם יש לחמם את התנור מראש?
1
שעועית יבשה??????
פאי לימון ודבש By , 2005-09-12T13:09:21+03:00 פאי לימון ודבש Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - החומרים לבצק: 1/2 1 כוסות קמחקורט מלח4 כפות אבקת סוכר100 גר' מרגרינה/חמאה חתוכה לקוביות וקרה2-3 כפות מים קריםלמלית:1/2 כוס ס... Instructions: מכינים את הבצק בלישת כל החומרים, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק מתרכך יש לצנן מעט במקרר עטוף בניילון. מרדדים לעיגול בגודל תבנית ודפנות פאי 24, לשטח בתבנית פאי, מנקבים בעזרת מזלג את תחת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר