Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 10:23
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גוגלהוף

עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 51364   

עוגת גוגלהוף
12 מנות
אפיה
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1/4 2 כוסות קמח רגיל 
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
100 גר' חמאה או מרגרינה מרוככת
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
קורט מלח
2 ביצים
50 גר' צימוקים או פתיתי שוקולד
3/4 כוס חלב מחומם מעט
לציפוי סוכר:
100 גר' אבקת סוכר
2 כפות מים חמים
1 כפית מיץ לימון
דרך הכנה
  1. להמיס את השמרים במעט חלב פושר ומעט סוכר, ליצור גומה בקמח וליצוק את השמרים ולערבב מעט, לפזר מעל מעט קמח, לכסות בניילון צמיד ולהניח לתפיחה של 30 דקות.
  2. לאחר התפיחה לערבב עם שאר החומרים, לערבב היטב לבצק גמיש ורך מאד.
  3. להניח להתפחה מכוסה בניילון צמיד כחצי שעה.
  4. לערבב שנית ולצקת לתבנית גוגלהוף 22 משומנת היטב, להניח מספר שקדים בתחתית.
    להתפיח שנית עד להכפלת הנפח ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמה קלה, לבדוק עם קיסם.
  5. לקרר בתבנית לפני ההוצאה, להוציא מהתבנית , לצנן ולצקת ציפוי סוכר מעל.
  6. לציפוי: לערבב את כל חומרי הציפוי היטב. 
     

 

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
30
ראובן מ. (עורך)
זה בצק שמרים לח מאוד ורך. אם הוכנס יותר מדי חלב אפשר להוסיף קמח. זו גרסת שמרים של עוגה שבמקור בחושה.
29
משהו מוזר קצת במתכון- אמורים קודם להכין ממש בצק ואז כאשר מוסיפים את כל החומרים הוא נעשה בלילה? כי הוא...»»
28
מדוע לא מצינים את גודל התבנית ואת חום התנור.
27
ציון 10
מדהים!!!! תודה
26
ראובן מ. (עורך)
קשה לנחש מכאן, אך האפשרויות: עוגה שלא נאפתה מספיק (זמן או חום התנור, או תבנית שלא 'חרכה' קלות את המעטפת...»»
25
ראשית אתר מקסים , אני ובעלי לא מפסיקים לנסות מתכונים מהאתר ועל כך תודה רבה.
אבל, קניתי תבנית סיליקון...»»
24
ראובן מ. (עורך)
אכן. תפיחה אחרונה בתוך התבנית. שימיש לב, אם את מתכוונת לסוג העוגה הבחושה הנפוצה יותר, חפשי את המתכון "עוגת גוגלהוף בחושה".
23
תודה רבה על התגובה המהירה .
אכן מתכוונת להשתמש בשמרים יבשים . האם לערבב את כל חומרי העוגה במיקסר...»»
21
כאשר כתוב במתכון מעט חלב ומעט סוכר, כמה זה מעט?
האם "המעט" נלקח מסה"כ החלב והסוכר שבמתכון?
20
ראובן מ. (עורך)
חפשי "גוגלהוף" באתר. כל מתכון של עוגה ספוגית ממולאת שוקולד או חתוכה לשכבות שביניהם שוקולד מתאימה.
19
דפנה (מנוסה)
אכלתי בחו"ל עוגת גוגלהוף ממולאת בהמון שוקולד
איך אני מכינה אותה?
18
ניסיתי פעמיים לעשות את המתכון הנ"ל ולא הצליח בכלל מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה
17
במקום 4/3 כוס חלב אפשר לרסק פרי מקופסת אננס יחד עם המיץ שיהיה 4/3 כוס יוצא משהו משהו
15
הי אבי. יש לי שאלה לגבי שמרים.
מה היחס של קוביית שימרית ולשמרים יבשים בגרמים. [כמה צריך לשים במקום..]
תודה רבה!
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא תמיד מוסיפים אגוזים.
13
אגוזים תמיד מוסיפים
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין בעיה באפיה בתבנית סיליקון, אינני יודע למה הם מתכוונים בכיתוב 20.

בכל אופן נראה שהתבנית תספיק...»»
11
אני מקווה שעדין אפשר לשאול:
קניתי תבנית גוגלהוף במיוחד בשביל המתכון הזה. זו תבנית סיליקון. האם היא...»»
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לגרד שוקולד מריר קר במגרדת גסה או לקצוץ דק.
9
פתיתי שוקולד - אפשר לקחת שוקולד רגיל ולגרד על פומפיה??

תודה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להמיר את החלב במיץ תפוזים בעוגה זאת.

אין פתרון גורף לתחלופת מוצרי חלב או שומנים בינהם באפיה,...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/2 כוס שמן.
5
האם אפשר לקבל מידה אם אני מבקשת להמיר חמאה/מרגרינה בשמן?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עוגה שנאפית בתבנית גוגלהוף(או קוגלהוף), קובענית בעברית.
3
סליחה על הבורות אבל

מה זה גוגלהוף
2
extra fine
עוגת גוגלהוף By , 2005-03-29T05:41:19+02:00 עוגת גוגלהוף עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 1/4 2 כוסות קמח רגיל  1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים100 גר' חמאה או מרגרינה מרוככת1/2 כוס סוכר2 שקיות סוכר ונילקורט מלח2 ביצים50 גר' צימוקים או פתיתי ... Instructions: להמיס את השמרים במעט חלב פושר ומעט סוכר, ליצור גומה בקמח וליצוק את השמרים ולערבב מעט, לפזר מעל מעט קמח, לכסות בניילון צמיד ולהניח לתפיחה של 30 דקות. לאחר התפיחה לערבב עם שאר החומרים, ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר