Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 03:00
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוף ספרדי

חלקי עוף ברוטב עגבניות פיקנטי.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9648   

עוף ספרדי
4 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

6 עגבניות בינוניות בשלות קצוצות
2 פלפלים ירוקים חריפים מגולענים וקצוצים
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש או מים
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כף דבש או סילאן
5 תמרים יבשים מגולענים וחתוכים לקוביות
4 כרעי עוף 

דרך הכנה
  1. מפרידים את כרעי העוף לירכיים ושוקיים, מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את חלקי העוף עד להשחמה מכל הצדדים, מוציאים לצלחת.
  2. באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד מספר שניות בערבוב.
  3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מכסים את המחבת ומטגנים עד להתרככות העגבניות, מועכים מעט בעזרת מזלג, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  4. מבשלים במחבת מכוסה תוך ערבוב מדי פעם עד לקבלת רוטב סמיך, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים מעט מים אם או יין אם יש צורך.
  5. מוסיפים את חלקי העוף המטוגנים, מכסים ומבשלים כ-30 דקות או עד להתרככות העוף, אם יש צורך להוסיף מעט נוזלים במשך הבישול אבל לא יותר מדי, הרוטב צריך להיות סמיך.
  6. מסירים מהאש מגישים עם אורז לבן.
הערות
  • ניתן להשתמש בעגבניות שלמות מקופסה או עגבניות מרוסקות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ציון 10
אבי שלום.
עשיתי את העוף לשישי ויצא טעים מאוד.
תודה על המתכון.
7
ציון 10
הכנתי, יצא מעולה, מיזוג הטעמים יצא מצויין,
תודה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לפי הטעם, אפשר עם או בלי עור.
5
האם צריך להשתמש בעוף עם עור?
4
ציון 10
מתכון מצויין! נוסה וזכה לשבחים רבים....
3
כך אני עושה. באמת לפעם הבאה אקמח קצת.
תודה.
1
ציון 10
אוי, זה ניראה טעים. עוד השבוע ינוסה.
אבי, כשאני מטגנת רבעי עוף אני מייבשת אותם קודם, אך לצערי בכל...»»

עוף ספרדי

By Published: חלקי עוף ברוטב עגבניות פיקנטי. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 6 עגבניות בינוניות בשלות קצוצות2 פלפלים ירוקים חריפים מגולענים וקצוצים1 בצל בינוני קצוץ2 שיני שום קצוצות דק2 כפות שמן זית1/2 כוס יין לבן יבש או מים1/2 כפית מלח א...... Directions:
מפרידים את כרעי העוף לירכיים ושוקיים, מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את חלקי העוף עד להשחמה מכל הצדדים, מוציאים לצלחת.באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום הקצוץ ומ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר